22 de desembre del 2013

Móra d'Ebre dóna suport a la consulta amb una moció i aprova el pressupost per al 2014


MÓRA D'EBRE (Ribera d'Ebre).- L'Ajuntament de Móra d'Ebre ha aprovat aquest dijous passat una declaració de suport a la consulta sobre el futur col·lectiu de Catalunya.  La moció es va aprovar amb 11 vots a favor (CiU, PSC i ERC) i un en contra (PP). La declaració mostra la "satisfacció" del consistori per l'acord entre la majoria de les forces polítiques al Parlament que "farà possible la celebració d'una consulta on el poble de Catalunya decidirà, de manera lliure i democràtica, el seu futur col·lectiu". També manifesta el "compromís" de l'Ajuntament morenc amb la Generalitat i amb el Parlament de Catalunya, per tal que aquesta consulta sigui realitat. Finalment, fa una crida a la ciutadania perquè "participi de manera activa, pacífica i en llibertat en aquest acte democràtic, decidint el seu destí". La moció va rebre el suport dels set regidors del grup de CiU, 3 del grup del PSC i de l'únic regidor d'ERC. L'únic regidor del PP -al govern amb CiU- va votar en contra de la declaració i va excussar l'absència al ple el regidor socialista José Domínguez.

En el mateix ple, Móra d'Ebre també va aprovar el pressupost de l'Ajuntament, l'Escola de Música i les empreses públiques, Móra d'Ebre Bus i Societat Esportiva Móra d'Ebre. El pressupost global ascendeix a 6.892.093 euros. En el capítol d'inversions, destaquen els gairebé 460.000 euros que es destinen a l'arranjament de carrers del centre del nucli urbà, entre els quals els carrers del Doctor Peris i de Bonaire. També s'efectuaran inversions de gairebé 400.000 euros en equipaments esportius, com ara el cobriment de la pista poliesportiva o l'actualització de les piscines municipals. Quant a l'obra dels talussos del Castell, es preveu invertir una quantitat pròxima als 900.000 euros.

En aquest sentit, l'alcalde, el convergent Joan Piñol, va anunciar que té "confirmació oral" que les aportacions de la Generalitat per garantir l'obra dels talussos del Castell es podran concretar, amb la qual cosa es podrà licitar el projecte d'una de les obres més urgents per a l'equip de govern municipal durant el 2014. Piñol va avançar també que d'aquí a final d'any s'ha de concretar o descartar definitivament la contrucció d'un pàrquing i un equipament sociocultural al barranc de les Moreres, després de les darreres converses mantingudes amb l'adjudicatari del projecte. L'aporvació dels pressupost de Móra d'Ebre va ser per majoria absoluta de 8 vots a favor (CiU i PP) i 4 abstencions (PSC i ERC).

Imatge Ajuntament de Móra d'Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta