22 de desembre del 2013

El Pessebre Vivent de Jesús, també el 28 de desembre al Poble Espanyol de Barcelona


JESÚS (Baix Ebre).- El Pessebre Vivent de Jesús es podrà veure aquestes festes de Nadal, també, al Poble Espanyol de Barcelona. El recinte de Montjuïc aprofitarà el seu potencial arquitectònic i artesanal per acollir una mostra que durà quatre pobles d’arreu de Catalunya a representar el seu pessebre vivent. Els dies 21, 22, 28 de desembre i 4 de gener hi tindrà lloc una Mostra de Pessebres Vivents única al país, que compta amb la col∙laboració de l’Associació de Pessebres Vivents de Catalunya. Durant cada una d’aquestes dates, un poble de Catalunya oferirà el seu pessebre vivent, amb la participació d’adults, joves i nens: Linyola (Pla d’Urgell), Prats de Rei (Anoia), Jesús (Baix Ebre) i Sant Feliu del Racó (Vallès Occidental), respectivament.

El Pessebre Vivent de Jesús, que serà representat al Poble Espanyol el proper 28 de desembre, va nàixer l’any 1986 a mans de mossèn Vicent Mestre i la germana Carmen Gaya. Des del principi va ser un projecte ambiciós, però al 2001 va incorporar una novetat que el feia veritablement especial: era un pessebre parlat. I ho continua essent. Actualment, el pessebre representa una llarga llista d’escenes que inclou les típicament bíbliques (els Profetes, l’Anunciació, l’Adoració dels Pastors...), altres de populars (la cort del Rei Herodes, el mercat, les bugaderes...), les més catalanes (la casa de pagès, el pou, els porxos, la ferreria, la fusteria...) i les que formen part del folklore tortosí (les plegadores d’olives, les xafarderes tortosines, les filadores, la carbonera...). Any rera any, el pessebre de Jesús ha anat incorporant millores pel que fa a il·luminació, el vestuari o la música. A més, els membres d’aquest pessebre faran cagar el Tió al final de les seues representacions.

Les representacions teatralitzades de cadascun dels pessebres es faran al matí i a la tarda: entre les 12 i les 14, i entre les 16 i les 18 hores. Les places, carrers i carrerons del Poble Espanyol es convertiran, durant les dates indicades, en un veritable pessebre que tot el públic de Barcelona i Catalunya podrà viure de primera mà. Agrupacions ja consolidades oferiran a petits i grans l’oportunitat de gaudir d’un entranyable espectacle única Barcelona: les escenes religioses i paganes més populars del pessebre, amb actors i actrius de carn i ossos que encarnaran personatges bíblics i antics artesans, de vegades utilitzant la paraula i la música com a recursos addicionals.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta