19 de desembre del 2013

Tortosa reposarà l'estructura de l'antic pou de la plaça de l'Àngel, datat entre els segles XIV i XV


TORTOSA (Baix Ebre).- L'Ajuntament de Tortosa ha aclarit aquest dimecres que tornarà a instal·lar l'estructura de l'antic pou de la plaça de l'Àngel, després que fa uns dies fos retirada a petició dels veïns a causa del seu deteriorament. Fonts municipals han explicat que l'estructura serà repintada i que el vidre serà reparat, abans de reposar-la en el mateix lloc que ocupava a la cèntrica plaça de l'Àngel. Precisament, el grup municipal del PSC havia difós aquest migdia un comunicat en què reclamava al govern municipal de CiU la reparació i restitució de l'estructura. Però, en realitat, des del govern de Tortosa asseguren que això és precisament el que ja estava previst.

Aquesta era una de les demandes de l'Associació de Veïns del Centre-Nucli Històric, ja que l'estructura metàl·lica i de vidre estava força deteriorada i no volien haver de lamentar cap accident. Sobretot, tenint en compte que alguns xiquets pujaven damunt de l'estructura i que el vidre estava esquerdat a causa de diversos actes vandàlics. Pel seu aspecte, l'estructura era coneguda popularment com 'lo Submarino'.

L'any 2002, amb motiu de la conversió de zona de vianants del carrer Sant Blai, les obres van deixar al descobert un pou al mig de la plaça de l'Àngel, datat entre el segle XIV i XV. L’aleshores govern socialista de Joan Sabaté va decidir integrar el pou al nou mobiliari urbà de la plaça i adequar-lo, tot permetent dotar de més atractiu el centre comercial de la ciutat i afegint un element patrimonial i turístic més a Tortosa. Em aque sentit, els socialistes consideraven encertada la queixa dels veïns perquè l’estructura estava en molt mal estat i podia posar en perill la seguretat dels vianants. Però no estaven d'acord en què fos segellada. Segons el regidor Enric Roig, la ciutat hauria perdut "un dels seus elements arqueològics que contribueixen a posar en valor el patrimoni de Tortosa com un actiu important per al turisme, que vol ser un dels motors econòmics importants". Al mateix temps, Roig ha tornat a reclamar la creació d'un Consell de la Via Pública.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta