18 de desembre del 2013

El pressupost de la URV es redueix en un 3,3% per la disminució de les aportacions de la Generalitat


TARRAGONA.- El Consell de Govern de la Universitat Rovira i Virgili (URV) ha aprovat aquest dimecres un pressupost de 102,3 milions d'euros pel 2014, un 3,3% menys. La davallada es deu a la reducció de 2,23 milions -un 3%- de les transferències corrents de la Generalitat. Aquest mes de setembre ja es va produir una reducció en la subvenció compromesa per aquest any, la qual cosa ha suposat un ajust afegit de 606.000 euros. Els comptes pel 2014 contemplen reduccions a totes les partides, especialment i pel seu pes econòmic, en el capítol de personal. Això comportarà revisar la càrrega docent i afectarà a la plantilla de personal no estable. D'altra banda, la URV ha donat llum verda al nou Reglament de règim disciplinari.

Les universitats públiques catalanes han vist com la progressiva disminució de l'aportació de la Generalitat ha fet augmentar el pes econòmic dels ingressos corresponents a les taxes de matriculació en els seus comptes. Així, mentre al 2010 la proporció era del 14,08% provinent de taxes i el 86% de transferències, al 2014 es preveu d'un 28,2% per taxes i d'un 71,8% per transferències.

Igualment, la reducció de la subvenció pública farà que al 2014 la URV dediqui el 85% dels ingressos que sumen la transferència de la Generalitat i els ingressos per matrícula al capítol de personal. La tendència ha anat en augment també des del 2010, quan aleshores el capítol I s'emportava el 77,5% d'aquests ingressos.

Dins el capítol de personal, que equival a uns 70 milions d'euros pel 2014, s'ha assumit el creixement vegetatiu que comporta l'envelliment de la plantilla i s'ha establert l'objectiu de reduir la càrrega docent en el curs 2014-15 per generar un estalvi. En l'àmbit del PAS, entre altres partides, s'ha hagut d'eliminar la corresponent a substitucions i reforços, i tal com marca la llei, s'ha hagut de minorar les places per jubilacions.

En conjunt, el pressupost del 2014 s'ha reduït en tots els programes. Destaca el més d'un milió d'euros de disminució en el capítol de Despeses generals. Això suposarà continuar amb mesures d'estalvi de la despesa com ara el tancament de les dependències universitàries coincidint amb els períodes de vacances i de baixa activitat. Des del 2010, la URV ha hagut de realitzar un ajust de 12,5 milions.

Llum verda al nou Reglament de règim disciplinari

El Consell de Govern de la URV també ha aprovat aquest dimecres el nou Reglament de règim disciplinari, que fixa les faltes i les interpretacions que caldrà fer en el futur davant de possibles actes d'indisciplina. La universitat ha decidit actualitzar la normativa actual estatal, vigent des del 1954.

El nou reglament permetrà perseguir conductes com ara el plagi total o parcial de treballs, el dany de materials i el mobiliari de la institució o les trampes en els exàmens, entre d'altres. La normativa té en compte la incursió de les noves tecnologies o l'ús del telèfon mòbil, aspectes que evidentment no es contemplaven en un reglament que l'any que ve complirà 60 anys.

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta