8 de gener del 2014
La Terra Alta deixa el consorci amb la Ribera d'Ebre i el Priorat però seguirà portant els residus a Tivissa
GANDESA (Terra Alta).- Els 12 pobles de la Terra Alta han deixat de pertànyer al consorci que fins ara també gestionava els residus de la Ribera d’Ebre i del Priorat, tot i que seguiran portant la seua brossa al dipòsit controlat de Tivissa. Així ho ha assegurat aquest dimecres l’alcalde de Gandesa i president del Consell Comarcal de la Terra Alta, Carles Luz, durant una entrevista a Canal 21 Ebre. En aquest sentit, Luz ha explicat que la decisió es va prendre en un consell d’alcaldes, i que van acordar assumir la gestió dels residus directament des del Consell Comarcal de la Terra Alta, amb l’objectiu d’abaratir els costos, millorar la recollida, i evitar un encariment del servei per als ciutadans. De fet, ha volgut deixar clar que les dues opcions que tenien era apujar taxes o reduir els costos, i que han preferit no demanar més esforços a la ciutadania. A més, Luz ha assenyalat que als ajuntaments de la Terra Alta no els ha convençut l’externalització del servei de transport dels residus que el consorci ha aplicat durant el 2013, ja que no s’han obtingut els resultats que els havien promès.
En la mateixa entrevista, l’alcalde de Gandesa ha afirmat que, al marge del transport, els serveis del consorci s’han encarit perquè els ajuntaments han de costejar també “unes estructures” que potser no caldrien. Segons Luz, en el cas de la Terra Alta, el Consell Comarcal és el consorci ideal per gestionar els residus dels 12 municipis amb uns costos ajustats a la realitat del servei.
Luz ha insistit que l’externalització aprovada pel consorci de residus no ha suposat ni la reducció de costos, ni millora del servei, ni la garantia de llocs de treball. En aquest sentit, el president de la Terra Alta ha afirmat que la decisió d’abandonar el consorci amb la Ribera d’Ebre i el Priorat no té res a veure amb la creació del nou Consorci de Polítiques Ambientals del Baix Ebre i del Montsià, al qual han estat convidats a participar. De fet, ha afegit que confia en què aquest tema no perjudique la relació institucional amb la Ribera d’Ebre, amb qui la Terra Alta comparteix diversos projectes.
A més, ha deixat clar que trauran a concurs el transport dels residus per seguir portant-los a l’abocador de Tivissa. De fet, en relació al projecte del dipòsit privat del Pinell de Brai, Luz ha afirmat que la Terra Alta no necessita un abocador comarcal propi, tot recordant que és una de les comarques capdavanteres en recollida selectiva.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.