19 de març del 2014

Alcanar obre el primer Rober Solidari de les Terres de l’Ebre



ALCANAR (Montsià).- L’Ajuntament d’Alcanar té previst inaugurar aquest divendres el nou Rober Solidari, un projecte d’iniciativa social que busca atendre les necessitats de les famílies necessitades de la població, per garantir-los roba en bon estat i adequada a cada temporada. La regidora d’Acció Social i Ciutadania, Carme Navarro, ha explicat que el rober solidari quedarà instal·lat en un pis del número 72 del carrer Ronda del Remei, per fomentar la cultura de la reutilització i evitar la malversació de peces de roba que encara tenen una vida útil. A més, el projecte també busca dignificar la pròpia imatge de les persones i garantir la lliure elecció de roba que volen portar. En qualsevol cas, Navarro ha destacat que l’accés al Rober Solidari d’Alcanar es gestionarà a través dels Serveis Socials de l’Ajuntament. A més, al mateix local també serà la seu de l’entitat Alcanar Voluntariat, una associació creada per posar en funcionament el rober solidari.

El projecte del Rober Solidari es mantindrà gràcies a la implicació de la ciutadania, amb les donacions voluntàries de roba usada en diversos punts de recollida. Així, la roba per ser reutilitzada es pot deixar a l’escola de música, als mateixos Serveis Socials municipals, a la piscina de la Fanecada, al casal de jubilats, al mercat municipal, a la biblioteca Trinitari Fabregat, a la urbanització Serramar, i al pateix pis del Rober Solidari. Un dels voluntaris del projecte, Artur Segarra, ha destacat que a hores d’ara hi ha vuit persones vinculades al Rober Solidari, però que necessitaran més voluntaris.

D’altra banda, el projecte del Rober Solidari també recollirà i distribuirà material de primera infància, que és una de les altres necessitats que s’han detectat des dels Serveis Socials municipals. En la mateixa entrevista a Canal 21 Ebre, també s’ha avançat que el proper projecte d’Alcanar Voluntariat serà el de les parelles lingüístiques, per ajudar a aprendre el català a les persones nouvingudes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta