1 de maig del 2014

El secretari d'Universitats i Recerca destaca la URV com 'aliat estratègic' del territori a l'obertura d'Expoebre


TORTOSA (Baix Ebre).- El Secretari d'Universitats i Recerca de la Generalitat, Antoni Castellà, ha estat l'encarregat de presidir aquest dijous la inauguració de la 70a edició d'Expoebre, la fira de les Terres de l'Ebre que Tortosa celebra fins el proper 4 de maig. Acompanyat de l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, i del president de Fira Tortosa, Emili Lehmann, Castellà ha recorregut els vora 10.000 metres quadrats que ocupa tota la superfície expositiva. Expoebre compta enguany amb uns 180 expositors de sectors diversos, encara que una part important formen part dels espais turisme, medi ambient, emprenedoria i artesania, els quatre sectors sobre els quals l'Ajuntament i Fira Tortosa treballen des de fa uns anys cap a l'especialització.

La visita del responsable d'Universitats a Tortosa s'ha produït el mateix dia que s'ha conegut que la Universitat Rovira i Virgili (URV) se situa al lloc 66 entre les universitats menors de 50 anys d'arreu del món, segons l'informe "100 Under 50", que elabora el Times High Education. Castellà s'hi ha referit destacant que la URV es converteix d'aquesta manera en un aliat estratègic per a Tortosa i les Terres de l'Ebre, a l'hora de captar fons europeus per a fomentar la innovació. "El nostre país pot esdevenir una de les economies del coneixement al món si orientem la nostra estratègia cap a la innovació", ha afegit. Sobre la fira, Castellà ha destacat la importància de poder mantenir un certamen com aquest al llarg de set dècades, circumstància que "demostra un gran potencial d'emprenedoria i innovació".

Per la seua banda, Bel ha volgut subratllar la vocació universitària de la ciutat i ha agraït al Secretari el treball dut a terme des del Govern per consolidar l'oferta a Tortosa i al territori, malgrat la conjuntura econòmica desfavorable. Bel també s'ha referit a l'informe que valora el treball de la URV, dins l'àmbit internacional, aspecte que "constata que s'està treballant en la bona direcció". En aquest sentit, ha volgut felicitar expressament al rector Francesc Xavier Grau, que en breu acaba el seu mandat. En relació a Expoebre, Ferran Bel ha volgut agrair la feina de l'equip de Fira Tortosa i la participació dels expositors, tant els que han vingut aquest any per primer cop com als que hi porten dècades presents. Finalment, Bel ha saludat l'alcalde d'Alcanyís, present a l'acte d'inauguració, i ha recordat el treball que estan fent conjuntament el seu municipi junt a Tortosa i Morella en el marc de la Ruta dels Tres Reis.

Per acabar, el president de Fira Tortosa, Emili Lehmann, ha destacat el paper de gran centre comercial d'Expoebre i el suport dels expositors que creuen en aquesta fira com a eina per promocionar els seus productes i serveis. Multisectorial en el seu origen, i també ara, Lehmann ha recordat que l'Ajuntament i Fira Tortosa continuen treballant cap a l'especialització en recerca de segments clau com el turisme i el medi ambient.

D'altra banda, en una compareixença prèvia davant dels mitjans de comunicació, el titular d'Universitats ha lamentat la "deslleialtat" del Govern de l'Estat en la retallada de beques i de finançament de l'Observatori de l'Ebre. Respecte aquesta última institució, tant Castellà com l'alcalde han dit que Govern i ajuntaments estan treballant per garantir la seua viabilitat futura.

Imatge Ajuntament de Tortosa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta