1 de maig del 2014

Els familiars dels bombers morts a Horta de Sant Joan reclamen 2,5 milions a la Generalitat


HORTA DE SANT JOAN (Terra Alta).- Les famílies dels 5 bombers que van morir a l'incendi d'Horta de Sant Joan del juliol del 2009 han presentat una demanda contra la Generalitat per reclamar-li 2,5 milions d'euros en indemnitzacions. Aquest decisió arriba després que no hagi estat possible arribar a un acord extrajudicial amb el Departament d'Interior, segons ha explicat a l'Agència Catalana de Notícies (ACN) l'advocat d'algunes de les famílies de les víctimes de l'incendi, Pau Simarro. El març del 2013 l'Audiència Provincial de Tarragona va concloure que no hi havia responsabilitat penal de la Generalitat, però va veure descoordinació en l'operatiu d'extinció. Un fet que, segons Simarro, donava un any de marge per fer una reclamació a través del contenciós administratiu.

Els 2,5 milions en reclamacions inclouen 200.000 euros per a cada fill dels bombers morts, 150.000 per a cada vídua, 30.000 per a cada pare o mare i 15.000 per a cada germà. A més, també es reclama una indemnització per al bomber supervivent de l'incendi que pateix seqüeles.

Segons l'advocat Pau Simarro, després de la decisió de l'Audiència Provincial de Tarragona del març del 2013, les famílies de les víctimes es van posar en contacte amb la Direcció General d'Emergències per demanar una reunió amb el director, que va arribar set mesos després.

"La Generalitat ens torna a donar llargues i ens diuen que ja ho estudiaran i que ja ho veuran però al final no concreten res", assegura Simarro. Davant d'aquesta actitud i tenint en compte que s'estava a punt de complir l'any de marge, a mitjans del mes de març d'aquest any les famílies dels bombers morts han presentat un escrit per demanar indemnitzacions a través de la via del contenciós administratiu per un "mal funcionament de l'administració".

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta