5 de maig del 2014

Intervenen per ordre judicial els 34 vehicles de les autoescoles Roquetes-Temple



TORTOSA (Baix Ebre).- La investigació judicial pel presumpte frau en els exàmens per obtenir el carnet de conduir ha fet un pas més ordenant la intervenció i el comís dels vehicles dels propietaris de les autoescoles Roquetes-Temple. En una interlocutòria dictada el passat 29 d'abril, a la qual ha tingut accés l'ACN, la jutgessa de Tortosa dóna la raó a la petició feta per part de l'Associació d'Autoescoles de les Terres de l'Ebre i a la que es va adherir la Fiscalia, i procedeix a comissar una flota de més d'una trentena de vehicles de l'autoescola Roquetes-Temple i també alguns d'ús particular dels propietaris. La jutgessa assegura que no existeix voluntat de col·laborar amb la Justícia per part dels imputats.

La interlocutòria de la jutgessa titular del Jutjat d'instància i instrucció número 1 de Tortosa es referma en els fets detallats al juliol del 2012, quan va esclatar el cas. Des d'aleshores, s'han anat incrementant les imputacions delictives, inclosa la del blanqueig de capitals. En un auto del passat mes de març, la jutgessa va decidir incrementar la fiança als imputats per cobrir la responsabilitat civil, ja que amb els béns embargats fins ara no s'arribava a cobrir-la per un suposat delicte de blanqueig de capitals.

Segons la jutgessa, els imputats no han ingressat "ni un euro de les quantitats requerides "no sent creïble que treballin a pèrdues durant més d'un any d'activitat". La interlocutòria recorda que quan l'Audiència Provincial de Tarragona va acordar aixecar el precinte de les tres seus de les autoescoles, l'empresa ha funcionat durant més d'un any amb més alumnes que la resta d'autoescoles i ampliant seus a Vinaròs (Baix Maestrat).

Davant d'això, la jutgessa assegura que per part dels imputats "s'està evitant" que l'òrgan judicial intervingui les quantitats que s'estimen que podrien determinar-se en concepte d'indemnització per responsabilitat civil, i "no existeix voluntat de col·laborar amb l'Administració de la Justícia com volen aparentar". És per aquest fet, que la jutgessa acorda la intervenció i decomís dels vehicles a la seu, ubicada a la C-12, propietat de l'autoescola. Una ordre que només es podria aixecar si els imputats fan front a la indemnització reclamada per cobrir la responsabilitat civil.

En total, s'han comissat 34 vehicles de la flota de l'autoescola, inclosos quatre comprats darrerament per obrir l'autoescola de Vinaròs (Baix Maestrat), i també alguns vehicles particulars com un Porsche Cayenne, propietat del fill. El precintament del dipòsit es va fer, per part dels Mossos d'Esquadra, el passat divendres 2 de maig.

Aquest comís dels vehicles dels propietaris de l'autoescola Roquetes-Temple ja es va ordenar a la interlocutòria del 16 de juliol del 2012, juntament amb les seus de les autoescoles. Quan els afectats van recórrer l'ordre judicial a l'Audiència Provincial de Tarragona, aquesta va resoldre aixecar el precinte de les tres seus de l'autoescola de Tortosa, Roquetes i Amposta, a finals de març del 2013. Tal i com reconeix ara la jutgessa de Tortosa, en la seva providència va ordenar també l'aixecament de l'embargament del dipòsit de la C-12 on es guarden els vehicles, assumint que el desprecintament acordat incloïa aquesta propietat.

Després d'un any de funcionament tant de les seus de les autoescoles com de la flota dels vehicles, la jutgessa reconeix que no tindria sentit precintar ara els cotxes si no fos per la derivada que ha tingut la investigació judicial sobre el cas inicial. La darrera és la investigació encarregada als Mossos d'Esquadra sobre la falsificació de justificants mèdics per part de les autoescoles involucrades en la trama dels exàmens. Contra aquesta nova interlocutòria es pot interposar un recurs de reforma.

En les diligències prèvies obertes estan imputades setze persones, entre els quals, els propietaris i familiars de les mateixes Autoescoles Roquetes-Temple, així com els funcionaris de la Direcció General de Tràfic que s'encarregaven dels exàmens. La jutgessa investiga la trama organitzada per la suposada venda de les respostes dels exàmens de conduir a canvi d'importants sumes de diners i els imputa suposats delictes de negociacions i activitats prohibides per a funcionaris públics, falsificació de document públic i pertinença a grup criminal. El propietaris del centre, que continua obert i treballant, també estan acusats de blanquejar més de 3 milions d'euros.

El grup hauria operat principalment a Tortosa, on els Mossos van detenir els responsables de les autoescoles Roquetes-Temple per cobrar importants quantitats de diners a ciutadans estrangers, principalment xinesos, que malgrat no tenir coneixements de l'idioma es desplaçaven des d'altres comunitats autònomes de l'Estat per superar l'examen teòric.

Via ACN
Imatge Arxiu Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta