17 de maig de 2014

Narbona (PSOE) assegura que el pla hidrològic de l'Ebre és 'perfectament recurrible' a Europa


TORTOSA (Baix Ebre).- L'exministra socialista Cristina Narbona ha destacat aquest dissabte la importància de votar en les eleccions europees del 25 de maig els socialistes, ja que defensen una gestió responsable dels recursos naturals. "Condició per una recuperació econòmica que tingui durada en el temps", i també per poder aturar el nou pla de conca de l'Ebre, ha dit l'exministra. Narbona ha fet aquestes declaracions en el marc d'una jornada de campanya a les Terres de l'Ebre per participar en la campanya que l'ha dut a Tortosa, on ha participat en el Dissabte Roig a la plaça del Mercat de Tortosa; en la celebració del Mercat a la Plaça a Amposta, i en què ha visitat Sant Jaume d'Enveja i Deltebre, on ha participat en un dinar.

Narbona va ser la ministra que va derogar el transvasament de l'Ebre del Plan Hidrológico Nacional (PHN), una de les primeres decisions que va dur a terme el govern Zapatero quan van guanyar les eleccions el 2004. "Reivindico el treball que es va fer frenant un PHN i un transvasament que no havia rebut finançament de la Unió Europea i que pel contrari sí que davant l'alternativa que vam presentar va rebre fons europeus per a obres tan importants com la descontaminació de l'embassament de Flix, per a dur a terme actuacions al Delta de l'Ebre de recuperació dels espais públics de les platges, dels camins i dels marges fluvials i camins, i també per evitar la regressió del Delta de l'Ebre", ha recordat.

Una situació que va fer un gir de 180 graus amb l'arribada del PP al govern i de Miguel Arias Cañete, avui candidat a Europa. "El que ha fet en aquests dos anys ha estat deconstruir tota la normativa ambiental com la Llei de Costes o la Llei d'Aigües o la Llei sobre responsabilitat ambiental que fa que avui si es produeix una catàstrofe de contaminació no tindrem les mateixes eines per exigir responsabilitats", ha exposat, tot afegint que "Cañete va considerar que calia eliminar obstacles a la iniciativa privada". Segons Narbona, "aquesta autèntica deconstrucció és la carta de presentació com a ministre de Medi Ambient que Cañete porta a les institucions europees al qual s'hi ha afegit darrerament un espectacle de masclisme intolerable".

L'exministra socialista ha fet especial menció a l'actual pla de conca del govern del PP i ha dit que "és un pla perfectament recurrible davant la Comissió Europea". "La política d'aigua a la que obliga la Unió Europea és molt diferent de la del govern del PP", ha subratllat, "És un pla que no compleix amb les exigències ni de participació pública ni de conservació dels ecosistemes ni de l'adequada gestió de l'aigua que són les condicions que han de tenir els plans de conca d'acord amb la directiva europea". Per tot això, Narbona està convençuda que el pla de conca de l'Ebre "no passarà el filtre de l'examen de la Comissió Europea".

Imatge PSC Terres de l'Ebre


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta