30 de juliol del 2014

Els alcaldes de Tortosa i Gandesa entenen la derogació del PUOSC per la mala situació de les finances de la Generalitat


TORTOSA (Baix Ebre).- Dos alcaldes de CiU de les Terres de l’Ebre han lamentat aquest dimecres que la Generalitat haja derogat les subvencions per obres del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC). Però tant l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, com l’alcalde de Gandesa, Carles Luz, han assenyalat que entenen les raons del govern català, per la mala situació de les finances de la Generalitat. En el cas de tot el municipi de Tortosa, que deixarà de rebre més d’un milió d’euros en ajuts, Bel ha afirmat que no està content, i ha explicat que l’Ajuntament ha intentat adaptar les seues inversions i buscar altres vies de finançament, com ha passat amb les obres de l’espai polivalent dels Reguers. De fet, ha afegit que a Tortosa fa mesos que treballen per tirar endavant els diversos projectes sense aquests recursos.

Bel ha rebutjat les crítiques del PSC de les Terres de l’Ebre -que dimarts va denunciar que els ajuntaments del territori perdrà uns 11 milions d'euros en ajuts- tot recordant als socialistes que haurien d’haver estat “més curosos” gestionant els recursos de la Generalitat. El municipi de Tortosa perdrà més d’un milió d’euros en ajuts. L’Ajuntament hauria rebut més de 390.000 euros per a la urbanització del parc del Castell i del carrer Costa de Capellans, un dels espais més degradats del nucli antic. Una subvenció que hagués servit per costejar una part important dels 671.471 euros del projecte, dins d’aquest 2014. De la mateixa manera, Tortosa també tenia més de 37.700 euros per a l’espai polivalent dels Reguers. A banda, Campredó tenia 240.000 euros per a l’ampliació, pavimentació i millora de l’accés als nuclis urbans de Font de Quinto, el Raval del Pom i el Mas de la Missa. Bítem, 233.000 euros per a la pavimentació de diversos carrers, i Jesús, 22.309 euros per a la substitució de la coberta de les escoles velles; 56.900 euros per a l’asfaltat de carrers i camins, i 83.600 euros per a l’enderroc parcial de l’edifici de la Immaculada.

Per la seua banda, també l’alcalde de Gandesa ha confirmat que el seu ajuntament no podrà emprendre els projectes previstos en el PUOSC. Luz ha assenyalat que ha seguit de molt a prop el procés, ja que forma part de l’Associació Catalana de Municipis i de la Comissió de Cooperació Local de Catalunya. Però ha remarcat que la Generalitat travessa una situació molt complicada, a causa del deute per pagar els anteriors PUOSC. De fet, ha recordat que la Terra Alta encara té pendent d’executar el PUOSC del 2011, perquè no té garanties de cobrar-lo. Així, ha dit que comprèn la decisió de la Generalitat i que fins i tot la comparteix, per poder sanejar les finances del Govern i poder plantejar un nou PUOSC de cara al 2016.

En el cas de Gandesa, l’Ajuntament preveia recuperar la zona delimitada pels carrers d’Horta, Santa Maria i la Presó, projecte que comptava amb una subvenció de 276.000 euros. Luz ha afegit que el govern de Gandesa no renuncia a fer aquesta obra més endavant, amb el nou PUOSC o bé amb fonts alternatives de finançament. A banda, Luz ha recordat que la Generalitat deu a l’Ajuntament de Gandesa uns 200.000 euros, que permetrien que el consistori pogués fer altres obres. De fet, ha dit que prefereix posar el comptaquilòmetres a zero i no endeutar més la Generalitat.

+Més informació:
-La derogació del PUOSC d'obres deixa sense ajut el nou centre turístic del Baix Ebre o el parc del Castell de Tortos
-El PSC alerta que els municipis ebrencs perdran 11 milions d’euros del nou PUOSC per fer obres

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta