5 d’agost del 2014

El carrer Barcelona serà només d'entrada a Tortosa quan s'acabe l'obertura de l'avinguda Canigó


TORTOSA (Baix Ebre).- L'Ajuntament de Tortosa continua avançant en les obres d'urbanització de la prolongació de l'avinguda Canigó i del carrer Rubí, al barri de Sant Llàtzer. Unes treballs que han d'estar finalitzades en el termini d'un mes, amb l'objectiu de garantir els accessos als usuaris del nou centre educatiu que s'estrenarà amb l'inici de curs. L'obra consisteix en la pavimentació dels dos vials, uns 355 metre linials, construcció de voreres, enllumenat i dotació de la resta de serveis. A més, un mur de protecció separarà l'avinguda Canigó del canal de l'Esquerra i de la línia del ferrocarril. L'actuació té un cost de 235.000 euros i l'executa l'empresa Urcotex.

L'alcalde, Ferran Bel, i la tinent d'alcalde de Serveis al Territori, Meritxell Roigé, han fet aquest dimarts una visita a peu d'obra. L'alcalde ha explicat que l'Ajuntament es va veure obligat a actuar en la urbanització d'aquests vials després de la negativa del titular de la propietat del polígon d'actuació afectat. De fet, l'obra es paga amb la fiança que en el seu moment va dipositar aquest mateix propietari. L'obra estarà acabada per a l'inici del nou curs, el 15 de setembre, i els usuaris del nou centre educatiu podran entrar normalment pels dos accessos que tindrà l'equipament, un per als alumnes d'infantil i primària i un segon per als estudiants de primer i segon de secundària de l'Institut Cristòfol Despuig, que a partir d'aquest curs traslladen a aquest edifici les classes que fins ara feien a l'edifici Betània.

Més enllà dels accessos a l'escola, l'alcalde ha avançat que a finals d'any l'Ajuntament vol completar l'obertura de l'avinguda Canigó en l'únic tram que encara resta pendent, a la part nord, en la seua connexió amb el carrer Barcelona. Cal recordar que, fa uns mesos, es va urbanitzar un altre tram aprofitant les obres d'ampliació del barranc de la Llet per sota del canal i de les vies del tren. Quan l'avinguda Canigó estigui completada, es podrà circular en doble sentit des del seu inici i fins al Consell Comarcal del Baix Ebre. Bel ha avançat que, quan això passi, l'Ajuntament convertirà el carrer Barcelona en vial de sentit únic, d'entrada a la ciutat, de manera que el sentit invers s'haurà de fer per l'avinguda Canigó. A més, aquesta actuació en matèria de mobilitat permetrà generar desenes de nous aparcaments i ampliar el carril bici en aquesta zona de Tortosa. "Estem davant d'una transformació molt important per al barri de Sant Llàtzer i per a tota la ciutat", ha afegit Bel.

Imatge Ajuntament de Tortosa

1 comentari:

  1. A vore com acaba, pero molt em temo que acabaran com altres "entrades rapides" a Tortosa (rambla Arago per exemple, a la vora de Escola del Temple) on alguns conductors van com coets sense respectar res....

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta