14 d’agost del 2014

La comissària europea ataca la pesca d’arrossegament i la tonyina roja del Mediterrani


L'AMETLLA DE MAR (Baix Ebre).- Polèmica entre el sector pesquer català per unes declaracions de la comissària europea d’Afers Marítims i de Pesca, la socialista grega Maria Damanaki. En un article al seu bloc personal d’internet, Damanaki recomana els ciutadans consumir espècies de “pesca sostenible”, i no menjar-ne de pesca d’arrossegament ni tampoc tonyina vermella. Les declaracions de la comissària ja han rebut una carta de resposta de la Federació Nacional Catalana de Confraries de Pescadors, tenint en compte que la pesca d’arrossegament és majoritària a Catalunya.

De fet, la flota de pesca de la tonyina roja també treballa sobretot a Catalunya, i més concretament des del port de l’Ametlla de Mar. De fet, enguany els quatre vaixells de la flota catalana de la tonyina roja, amb els cinc francesos amb els quals pesquen conjuntament des del port de l’Ametlla de Mar, van completar en només 25 hores la captura de les 1.442 tones de quota que tenen assignades. El grup Balfegó, que gestiona la quota de captures, considera que aquesta rapidesa demostra la recuperació de l'espècie al Mediterrani.

 Per la seua banda, les confraries catalanes qüestionen a la comissària de Pesca que el 96% de les espècies del Mediterrani estiguen sobreexplotades, i acusen Damanaki de voler criminalitzar la pesca d’arrossegament. De fet, li recorden que a Catalunya moltes famílies viuen d’aquesta pesqueria legal. En una carta que aquest dimecres publicava Vilaweb, els pescadors catalans recorden a la comissària europea les altres activitats humanes que afecten l’estat de la mar, com ara la regeneració de les platges, la contaminació, les plantes dessaladores o la neteja dels fangs tòxics de Flix. Es dóna la circumstància que Damanaki va acabar els estudis d’enginyeria química a la Universitat Politècnica d’Atenes.

Imatge Arxiu ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta