24 de novembre del 2009

Tortosa diu adéu al projecte de fer un parc temàtic de l'Ebre, per falta d'inversors


Fins i  tot en època de bonança econòmica, durant l'últim boom de la construcció, molts van dubtar de la seua viabilitat. Però ara, amb la crisi actual i la falta d'inversiors, el projecte de construir un parc lúdic a Tortosa, al voltant del riu Ebre, s'ha acabat d'estroncar definitivament. En aquest sentit, recordem perfectament la roda de premsa en què el regidor de Promoció Econòmica i de la Festa del Renaixement en aquella època, Ramon Cardús, va presentar per primera vegada el projecte del parc temàtic del Renaixement, que havia de fer-se al nord de Remolins i aprofitant la recuperació del castell de Tenasses. Després, Cardús va deixar la vida política i va continuar el seu projecte, ja reconvertit en un parc temàtic sobre l'Ebre, a través de la societat Promotora del Parc del Renaixement de Tortosa, encarregada de buscar inversors per fer realitat la iniciativa. Segons publica el diari econòmic Expansión, aquesta societat està en procés de liquidació.

La companyia està participada per la constructora castellonenca Lubasa, amb un 22,7%, i per diversos socis locals. El conseller delegat de la promotora i principal impulsor és l'exregidor de Promoció Econòmica. Per la seua banda, el liquidador de la societat, l'advocat Joaquim Homedes, ha confirmat a Expansión que el final de l'empresa obeeix a "la impossibilitat de trobar inversors ia la situació econòmica actual". Inicialment, el parc de Tortosa incloïa un port fluvial, tres hotels i un camp de golf, amb una inversió de 54 milions d'euros. El Parc de l'Ebre preveia l'ocupació de 235.000 metres quadrats, dividits en tres espais: un port fluvial amb embarcacions per a realitzar excursions, un camp de pitch & putt de 18 forats, una àrea aqualúdica, i un resort amb tres hotels a 180 habitacions en total i una categoria de tres a quatre estrelles. Els promotors confiaven en rebre 350.000 visites l'any i ser rendibles en una dècada. Però el 2003, el grup va redefinir el projecte, davant les dificultats per obtenir recursos, i va renunciar al camp de golf i dos dels tres hotels, el que hauria rebaixat la inversió a 27 milions. Els socis de Lubasa en l'aventura fallida van ser les empreses Màquines Recreatives Royes, Voraoil, Rustella i Explotacions Guadalope.

+Més informació:
-La falta de inversores trunca el parque lúdico del Ebro en Tortosa (Expansión)

5 comentaris:

  1. Vaja un "pelotazo" que ha sortit malament, quin pena em fa :-)

    ResponElimina
  2. A hores d'ara seria una LEAR mes,Deu es inteligent!

    ResponElimina
  3. això només se li podia ocòrrer a quatre "il.luminats" -per no posar-los un altre adjectiu-.

    ResponElimina
  4. Tots els que m’heu precedit en els comentaris; quina cara haguéssiu fet si el projecte hagués estat viable ? Ara es clar, estan verdes!!
    Em permetreu que us dediqui un “Anda yaaaaaaaa!!”

    ResponElimina
  5. LONDRES, 26 (EUROPA PRESS)

    Dubai ha sorprès avui els inversors sol·licitant un ajornament de sis mesos per a Dubai World, el grup d'empreses estatal que ha desenvolupat alguns dels projectes immobiliaris més extravagants del món.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta