11 d’octubre del 2011

Tortosa enllesteix la rehabilitació de l'antiga casa Brull, per instal·lar-hi l'àrea de Festes

L'Ajuntament de Tortosa ha finalitzat les obres de rehabilitació de l'antiga casa Brull, a tocar de la plaça de l'Absis. L'edifici té de dues plantes i ha d'acollir les dependències municipals del departament de Festes. Per tant, serà la base d'operacions de l'equip de la Festa del Renaixement, que és el mateix que organitza les festes majors. La recuperació de la casa Brull ha estat possible gràcies al treball dels 30 alumnes de la Casa d'Oficis, que amb aquesta obra finalitzen el seu període de formació i pràctiques, així com dels operaris dels programes de formació Impuls i Treball als Barris.

Aquest dimarts al matí han presentat el resultat d'aquesta obra l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, i la directora dels serveis territorials d'Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, Mercè Miralles, que han estat acompanyats per la tinent d'alcalde de Serveis a les Persones, Ana Algueró, i pel tinent d'alcalde i regidor de Festes, Domingo Tomàs. El projecte de rehabilitació ha consistit en la reforma integral de les plantes baixa, primera i parcialment la segona de l'edifici situat al número 1 del carrer Sant Felip Neri. La casa Brull ocupa una superfície de 82 metres quadrats, però s'eleva a 197 metres quadrats en el total construït. L'obra ha consistit en la reordenació de l'espai de l'edifici amb la formació de diferents zones d'ús públic i privatiu, al temps que s'ha millorat l'eficiència energètica de l'immoble amb la substitució de la fusteria exterior, noves instal·lacions elèctriques i de clima. La façana exterior ha estat rehabilitada per l'empresa Urcotex.

L'empresa urbanística municipal GUMTSA ha gestionat les obres, que han tingut un cost de 57.200 euros. La mà d'obra, a excepció de la rehabilitació exterior, ha anat a càrrec dels alumnes i operaris del diferents programes formatius, que s'han finançat amb càrrec a la Generalitat de Catalunya. El programa de la Casa d'Oficis ha tingut un cost de 342.000 euros. Els trenta joves de la Casa d'Oficis que han participat en el projecte s'han format en els mòduls de fusteria metàl·lica, electricitat i pintura. La directora de la Casa d'Oficis, Salomé Pla, i el professorat dels diferents oficis han tutelat el projecte formatiu.

Durant els 12 mesos en què ha durat aquest programa, aquests joves han rebut formació teòrica i pràctica dels respectius mòduls i també de coneixements generals de llengua catalana, matemàtiques, informàtica, prevenció de riscos laborals i inserció laboral. Però al marge del projecte de rehabilitació de la casa Brull, la Casa d'Oficis ha participat en diferents actuacions a la ciutat, com la rehabilitació del Casal del Grup El Temple, l'adequació de la Nau del Parc, així com treballs de manteniment en diferents escoles del municipi, al Teatre Auditori Felip Pedrell, a l'estadi municipal i també en diferents carres i places de Tortosa. "Aquests projectes, si els sabem canalitzar bé, generen un important impacte al municipi, tant pel manteniment i millora dels equipaments públic com, sobretot, per la formació professional que assoleixen els joves que hi participen", ha afirmat Bel. En aquest mateix sentit s'hi ha referit Mercè Miralles, quan ha assenyalat que l'objectiu d'aquests programes és "millorar l'ocupabilitat d'aquests joves. L'objectiu és que aquestes persones puguin acabar entrant al mercat laboral gràcies al que han après".

Imatge Ajuntament de Tortosa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta