11 d’octubre del 2011

Ensenyament pacta amb l'Ajuntament de la Ràpita canvis en el nou centre de secundària



El director dels serveis territorials d’Ensenyament, Antoni Martí, ha explicat aquest dimarts que han acordat amb l’Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita un canvi en la planificació del nou centre de secundària de la població. De fet, aquesta setmana el grup d’Esquerra ha presentat una moció a l’Ajuntament, en què reclama la construcció immediata del centre, amb les obres adjudicades des del març del 2010 amb un pressupost de 5,3 milions. Ensenyament tenia previst construir a Sant Carles de la Ràpita un institut escola, però Martí ha anunciat que ara el projecte ha estat reformulat. Així, ha remarcat que la Ràpita té ben cobert l’ensenyament d’infantil i primària amb els dos centres públics i una escola concertada, i que només caldria ampliar-hi l’oferta de places de secundària. Per tant, a la Ràpita es farà un “gran centre de secundària”, en lloc de l’institut escola que hi havia planificat. Segons Martí, aquest replantejament no afectarà ni suposarà cap retard important en el projecte.

Durant una entrevista al programa Primera Columna, el director dels serveis territorials d’Ensenyament també ha explicat que el nou institut de Tortosa està planificat però no és prioritari per al govern, tenint en compte l’actual situació econòmica. Segons Martí, els centres prioritaris que Ensenyament vol realitzar a partir del 2012 són la nova escola de Sant Llàtzer, a Tortosa, i el nou centre d’ensenyament secundari de Sant Carles de la Ràpita.

D’altra banda, Antoni Martí ha defensat la gestió del govern a l’hora d’establir un copagament en el transport escolar no obligatori, per poder augmentar les beques de menjador, i ha lamentat que alguns municipis hagin utilitzat el tema políticament.  Finalment, el director dels serveis territorials d’Ensenyament ha agraït el sacrifici que estan fent els docents durant aquest curs, amb motiu dels ajustos pressupostaris, de plantilles i d’horaris als centres escolars.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta