11 d’octubre del 2011

Jordi Jardí, nou president de la Mesa d'Alcaldes de l'Energia de Catalunya

L'alcalde de Tivissa i president del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, Jordi Jardí, ha estat nomenat aquest dilluns nou president de la Mesa d'Alcaldes de l'Energia de Catalunya, una associació que aplega set municipis de la Ribera d'Ebre, la Terra Alta i el Baix Camp en què produeix el 70% de l'energia elèctrica qe es consumeix a Catalunya. La Mesa d'Alcaldes de l'Energia de Catalunya ha celebrat la seua sessió constitutiva a l'Ajuntament de Mora la Nova, on han nomenat com a vicepresidents Alfons Garcia, alcalde de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, i Fermí Ruana, alcalde de La Fatarella. Per la seua banda, Joan Manuel Sabanza, exalcalde de Móra la Nova, ha estat nomenat com a director. L'objectiu de la Mesa d'Alcaldes de l'Energia de Catalunya és defensar els interessos dels seus municipis en el panorama energètic. D'aquesta manera, l'associació vol esdevenir un punt de referència català i estatal en l'àmbit de la producció, recerca i desenvolupament de noves tecnologies en relació a l'energia.

En els termes municipals d'Ascó, La Fatarella, Móra la Nova, Riba-roja d'Ebre, Tivissa, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant i Vilalba dels Arcs s'ha produït l'equivalent al 70% de l'energia elèctrica que s'ha consumit a Catalunya en el darrer any, a partir de les tres centrals nuclears operatives, Vandellòs II, Ascó I i Ascó II;, tres centrals eòliques, una central hidràulica i dues centrals fotovoltaiques a Móra la Nova i Vilalba dels Arcs. A més, en aquests municipis hi ha prevista la instal·lació de 390Mw eòlics i de 8,3 Mw fotovoltaics en un futur immediat.

Imatge Bloc de Jordi Jardí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta