11 d’octubre del 2011

Antoni Sabaté: 'Tortosa ja no és la prioritat de Bel'

Els socialistes denuncien les "contradiccions" i la "demagògia" de l'alcalde de Tortosa, qui "sempre havia afirmat que no es podien compatibilitzar dos càrrecs institucionals" ·

El PSC de Tortosa ha denunciat avui les "contradiccions" i la "demagògia" de Ferran Bel, que havia assegurat que "mai" compatibilitzaria el càrrec d'alcalde amb altres responsabilitats institucionals a les cambres legislatives. Poques hores després que es conegués que Bel encapçalarà la llista de CiU al Senat per Tarragona, el portaveu del grup del PSC, Antoni Sabaté, ha assenyalat: “Ens veiem en l'obligació de denunciar aquesta contradicció que danya la credibilitat de les institucions i fomenten la desafecció. Això no es pot oblidar, s'ha de dir perquè hem de conèixer el perfil dels nostres governants”.

Els socialistes han volgut deixar clar que sempre han considerat compatible ser alcalde i senador o diputat, però han avalat la seua denúncia valent-se de l'hemeroteca i la fonoteca. També del mateix bloc personal de l'alcalde a internet, en un article titulat Prioritat Tortosa: "En reiterades ocasions he dit i la gent de Tortosa ho sap que la meva prioritat política és optar a l'alcaldia de Tortosa. Jo mateix he dit, i respecto qui pensa i actua de forma diferent, que Tortosa necessita un alcalde que la seva única prioritat política sigui la ciutat i no dispersi esforços. La ciutat necessita que la persona que la lideri es centri en el govern i en la coordinació de l'equip municipal. Aquest va ser el compromís que vaig assumir i manifestar fa temps. I el mantindré ara i en el futur, si les tortosines i els tortosins dipositen la confiança en la meva persona per liderar la ciutat".

Imatge PSC de Tortosa

12 comentaris:

  1. Carta oberta al Sr. Ferran Bel, d’un hipotètic votant de CiU a les passades eleccions municipals del 28 de Maig

    Benvolgut alcalde i senyor.

    Recordo fa uns mesos com si fos ara la seva presencia pels carrers de Tortosa, barris inclusos, per tal de demanar el vot a les eleccions municipals que tot just en un setmana s’havien de celebrar al nostre municipi. El recordo també en diferents debats per la radio, a diferents plens municipals del mandat anterior. Recordo algun que altre escrit seu en algun mitja de comunicació ( bloc personal, premsa, fulletó del partit )…..però el que, sobre tot recordo, és el que prometia a tot aquell que el vulgues escoltar respecte a la seva dedicació a l’ajuntament de la nostra ciutat i més concretament a l’alcaldia. Tant bon punt era preguntat al respecte ( o sense ser-ho ) vostè abanderava i etzibava a forma d’arma llenci-vola la seva característica presumptament diferenciada i exclusiva respecte els altres candidats: Vostè, deia, que mai assumiria un altre càrrec important com ara parlamentari o altres, que signifiques deixar de dedicar-se en cos i anima a Tortosa i els seus ciutadans. Que aquests mereixien una dedicació el màxim de temps possible.
    I ara? Ara que passa Sr. Bel, ara ja no cal ? ja no és l’important que, modèsties més o menys mal dissimulades a banda, sempre havia volgut demostrar que era per a Tortosa ?
    Ja no és el que en sap més ? Els tortosins ja no es mereixen tenir un alcalde com vostè ?
    Què passa, sr. Bel, que la situació financera/econòmica de l’ajuntament està tant boiant i és tan esplèndida que ja no fa falta la seva inspiració, capacitat i lideratge sovint tan esbombats ?. Al menys públicament.

    Atentament, cabrejat, però atentament.

    ResponElimina
  2. - Alcaldia de Tortosa, seu a Madrid! Com ens ho farem?
    - Ja està la Meritxell per a arreglar-te les menudències
    - Vols dir que el càrrec de diputada a les Barcelones no li llevarà temps?
    - No compares! Un senador i una diputada, cada cosa al seu lloc! Tortosa és més petita que Catalunya i Catalunya que España.
    - Trobes?
    - Que si, lo que m'han dit que el bar del Senat es baratíssim.

    ResponElimina
  3. Pos lo de sempre en los "politicuchos" que mos toca patir, diuen donde dije digo digo Diego i així mos va. Ah i els del PSC que no vaiguen criticant tant perquè si no m'equivoco l'ex alcalde Sabate (per cert a este pas la S del PSC tortosí serà la dels Sabatés...) també va haver de compatibilitzar los dos carrecs, així que vaiguen callant perquè a la fi utilitzen la mateixa demagogia que els seus companys convergents...los hauriem de fotre a tots al carrer, a uns i als altres

    ResponElimina
  4. saberut, crec que ets dels pocs que encara no se'n has assabentat de que, fonamentalment, el que es critica es la hipocresia, la falsedat i l'engany. El fet de compatibilitzar els dos càrrecs és perfectament opinable. De fet hi han exemples en gairebé tots els partits. Hi ha qui diu que des de Madrid 3-4 dies per setmana es poden fer gestions importants, també hi ha qui defensa que, amb la problemàtica que tenim a la ciutat, s'ha d'estar ( el cap primer que ningú ) al front de la nau i com més hores millor. Però, com dic, això és opinable, el que no ho és és que un faci públic compromís que no farà una cosa i després la faci.

    ResponElimina
  5. Fem-ho bé, a Madrid encara hi cap més gent!

    ResponElimina
  6. No puc mes que manifestar els meus dubtes quan el nostre ínclit alcalde, votat per una escandalosa majoria de Tortosa, ara manifesta la seva voluntat de presentar-se com Senador ..
    Miri senyor Bel, les seves promeses sempre han estat contraries al “divertiment” polític, i de forma explicita vostè ens va vendre en solemne compromís la seva total dedicació a la política municipal.
    Interpreto que la seva decisió de presentar-se ara com a Senador es una clara fugida endavant que no respon en cap moment al seu compromís públic inicial de `esser un alcalde de proximitat ( tal i com vostè ens va vendre en campanya) i que en certa manera deixa entreveure un cert dramatisme del esdevenidor mes proper.
    Front la meva critica, vostè te tot al dret de fer el que cregui mes oportú, però desprès, si la població no li respon, no doni pals de cego buscant els motius, dons ha estat vostè qui ha trencat el seu compromís amb el poble de Tortosa. No em val la suada frase que “des de el Senat podré fer mes coses per Tortosa” Vostè sap que això no es possible, i a mes a mes es mentida, dons com alcalde encara li queden molts compromisos per acomplir.
    Atentament

    ResponElimina
  7. Mc Calan, em trec el barret.

    ResponElimina
  8. Mc Calan, és pot dir més alt però no més clar. Totalment d'acord, les coses s'han de dir aixi, clares i sense embuts.

    ResponElimina
  9. Qui és el tercer de la llista?

    ResponElimina
  10. El tercer de la llista no era Domingo Tomas? Si es aixi, aixo sera una FESSSSTAAA!!(es conya eh!)

    ResponElimina
  11. Xiquets donde dije digo Diego Almenos mos estalvariem un sou no??? ho cobren als dos llocs!!!!!!!!!ALgú ho sap ????

    ResponElimina
  12. Dos sous públics per càrrecs de representació no es poden cobrar. A més, el salari de senador és irrenunciable. En el cas que ens ocupa, els dos salaris estan als voltants dels 60.000 €. El que suposo que no comporta, la renuncia obligada al sou d'alcalde, és la renuncia a les remuneracions per assistència a plenos i comissions. Amb lo qual ens podem anar a 15/20.000 € ?

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta