17 de maig del 2012

L'incendi de la serra de Cardó ja afecta unes 3.000 hectàrees dels termes de Rasquera, el Perelló, Tivenys i Benifallet

L'incendi de la serra de Cardó, que a més dels termes de Rasquera i el Perelló ja ha entrat també a Tivenys i Benifallet, ha seguit cremant tota la nit, tot i que amb menys virulència que durant les jornades de dimarts i dimecres. De fet, segons les estimacions dels Bombers de primera hora d’aquest matí, el foc ha afectat ja prop de 3.000 hectàrees. De fet, ja és l’incendi forestal més important del 2012, i el pitjor dels últims nou anys a Catalunya. Així ho ha afirmat el conseller d'Interior, Felip Puig, que segueix l'evolució del foc des de primera hora del matí des del Centre de Comandament Avançat ubicat al camp de futbol de Rasquera. Durant la nit, la pluja fina que ha caigut sobre la zona i l’augment de la humitat han afavorit una mica les tasques d’extinció. Els Bombers han aconseguit consolidar els fronts sud i nord de l’incendi, els que s’apropaven cap als nuclis del Perelló i de Rasquera, i ara mateix els esforços es concentren en atacar el front occidental a la serra de Cardó-Boix, després que la nit passada el foc superés la carena.

Aquest dijous matí, tot i que les condicions meteorològiques són més favorables, la boira està dificultant que els mitjans aeris, sobretot els hidroavions, puguen enlairar-se. D’altra banda, el president de la Generalitat, Artur Mas, va visitar ahir a la tarda el centre de comandament de Rasquera, per interessar-se sobre l'evolució de l'incendi que ja ha afectat unes 3.000 hectàrees, i que ha estat cremant descontrolat durant tota la nit. Protecció Civil va demanar a la Creu Roja que mantingués obert el centre d'atenció dels veïns desallotjats que s'ha instal·lat en el pavelló del Perelló, per poder atendre possibles contingències, tot i que una quinzena d'aquestes persones ja havien pogut tornar ahir al a nit casa seua. D’altra banda, cal recordar que el conseller d’Interior va recordar ahir que la investigació sobre les causes de l’incendi continuava oberta, tot i que ja es descartava que l’origen del foc s’hagués produït en alguna línia elèctrica.

Imatge ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta