22 de juliol del 2011

Conveni per consolidar el jaciment ibèric de Tivenys


L’Ajuntament de Tivenys i la URV signaran un acord per consolidar el jaciment ibèric de l’Assut, ara propietat de la universitat · 'L'Entrevista' amb l'alcaldessa Maria Beltran es podrà veure aquest divendres a Canal 21 Ebre, a partir de les 23. 00 hores ·

L’alcaldessa de Tivenys, la socialista Maria Beltran, ha avançat que l’Ajuntament està a punt de signar un conveni amb la Universitat Rovira i Virgili (URV), per tirar endavant el projecte de consolidació del jaciment ibèric de l’Assut. Ara fa un any, al juliol del 2010, la URV va anunciar que comprava el jaciment, de titularitat privada, per convertir-lo en un camp experimental i de pràctiques de la mateixa universitat. El jaciment té un interès docent especial perquè va estar habitat d'una manera continuada des del segle setè fins al segle primer abans de Crist. Una datació que el fa molt interessant per als alumnes del grau d'història o del màster d'arqueologia clàssica. Beltran ha anunciat la signatura del conveni amb la URV, després de 10 anys d’excavacions al poblat ibèric de l’Assut, en una entrevista a Canal 21 Ebre.

D’altra banda, en la mateixa entrevista, Beltran ha reconegut que caldria plantejar iniciatives conjuntes amb la població veïna de Xerta, amb qui Tivenys comparteix l’assut del riu. Segons l’alcaldessa, el projecte més ambiciós seria la construcció d’una barcassa que comuniqués Tivenys i Xerta per vendre conjuntament els atractius de les dues poblacions. Tanmateix, el projecte és ara inassolible, des del punt de vista econòmic.

En la mateixa entrevista, Beltran ha dit que Tivenys necessita uns 600.000 euros per poder finançar la construcció del centre de dia, que és el projecte més important del mandat. L’Ajuntament ja ha elaborat una memòria del projecte i ha adquirit els terrenys per construir el nou equipament, però està pendent de les convocatòries de diverses subvencions per poder tirar-lo endavant.

Els altres reptes del mandat a Tivenys passen per mantenir els diversos serveis públics que ja té la població, com l’escola bressol i el menjador escolar. Beltran també ha anunciat que seguiran arranjant alguns carrers; que milloraran la zona del parc, on ja han entrat en funcionament les noves piscines municipals, i que volen tirar endavant la senyalització turística de Tivenys.

+També podeu veure el vídeo de la notícia al web de Teveon

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta