7 de novembre del 2014

'Del 9-N cap a la independència', article de Gervasi Aspa


El proper diumenge, 9 de novembre, estem cridats a participar en una jornada de gran importància per al futur del nostre país. A més de ser una festa de la democràcia, és una oportunitat per poder demostrar a tot el món la nostra voluntat de ser com a poble i el nostre desig de llibertat. Davant d’aquells que ens la neguen mitjançant un tribunal polític del PP i del PSOE, fem del 9-N una manifestació massiva, cívica i alegre, com ja ho hem fet en les diverses mobilitzacions dels darrers anys. Fem-ho pensant en i com a homenatge als patriotes que ens han precedit i, a la vegada, sembrem la llavor de l’esperança i llibertat per a les generacions futures.

Diumenge caldrà fer un sobreesforç perquè l’actuació del Govern de la Generalitat cap a les Terres de l’Ebre ha estat del tot lamentable, com ho demostra l’assignació de punts de participació insuficients i la negativa de facilitar-los a poblacions com Horta de Sant Joan o nuclis com les Cases d’Alcanar, els Muntells, Vinallop, Jesús o Campredó, un fet que obligarà els seus habitants a desplaçar-se diversos quilòmetres per poder fer efectiva la participació. És una mostra més de l’escassa consideració del Govern de CiU cap a les Terres de l’Ebre; per a ells sempre hem pintat molt poquet.

ERC, malgrat entendre que aquesta no és la consulta que ens hauria permès disposar d’un mandat democràtic que legitimés, en l’àmbit internacional, l’accés a la independència del nostre país, hem fet tot el possible perquè el 9 de novembre sigui un èxit. Estem convençuts que ho serà i que el doble sí ens ajudarà a construir un nou país, lliure i divers, nascut de l’esforç dels homes i les dones lliures i iguals, un país socialment més just, net i inflexible als corruptes.

Després de la lliçó de democràcia que donarà el poble català el diumenge 9 de novembre, ens caldrà assolir el mandat democràtic que només ens pot arribar mitjançant unes eleccions plebiscitàries, en què els partits ens presentem amb un programa clar i explícit a favor d’una declaració d’independència de Catalunya, tot obrint, posteriorment, un procés constituent de la futura República catalana. S’han acabat els temps del tacticisme, les dilacions amb forma de carta al president Rajoy. Prou de més patiment innecessari. Tenim pressa, volem ser lliures, volem un nou país.

Gervasi Aspa
és president de la Federació de l’Ebre d’ERC


Imatge ERC Deltebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta