27 de novembre del 2014

ERC porta les autoinculpacions per l'organització del 9-N al ple de Tortosa



TORTOSA (Baix Ebre).- El grup municipal d’ERC a Tortosa ha presentat al ple ordinari de dilluns una moció per la declaració de responsabilitats pel 9 de novembre. El portaveu republicà, Josep Felip Monclús, ha remarcat que la querella presentada contra els membres del Govern és una “querella representativa”, ja que davant la impossibilitat de presentar una querella contra tots els voluntaris la Fiscalia es dirigeix contra membres de la Generalitat. La moció d’ERC demana que els regidors que votin a favor de la moció afirmin que van participar activament en la celebració de la jornada del 9-N i, per tant, assumeixen totes les responsabilitats que se’n puguin derivar. Així mateix, admeten ser coautors de les accions que s’imputin al president de la Generalitat i als altres membres del govern.

Monclús també ha volgut justificar el seu vot contrari al pressupost municipal per al 2015 aprovat dilluns per l’equip de govern de CiU. Un dels grans motius, ha dit, ha estat la mala gestió del deute. En aquest sentit, el secretari de Finances de la Secció local, Marià Martínez, ha detallat que des de l’any 2007 i fins al 2012 el deute de l’Ajuntament es va incrementar en un 48% fins arribar als 55 milions d’euros, i que el deute de les empreses públiques, al 2013, sumava 25 milions d’euros. Bona part d’aquest increment, segons Martínez, vé donat per la compra de la Clínica l’Aliança que, durant el primer any, hauria presentat moltes irregularitats comptables i de gestió.

En aquesta línia, la segona moció que els republicans portaran al ple de l’Ajuntament del proper dilluns demana resoldre la manca de conciliació de l’Inventari de béns i drets de l’Ajuntament amb les dades comptables, una demanda que es deriva de l’Informe d’Intervenció Municipal sobre el Compte General. Segons ha detallat el secretari de Finances de la Secció Local d’ERC Tortosa, intervenció i els auditors van trobar als assentaments comptables de l’any 2013, que l’inventari de béns de l’Ajuntament (cases, cotxes, etc.) no estava conciliat en la comptabilitat. Això, segons Martínez, és un fet “greu” perquè, a més d’incomplir una normativa, està impedint que es pugui amortitzar una partida o que es pugui fer correctament.

Via Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta