14 de novembre del 2014

L'alcalde d'Alcanar considera 'inadmissible' el pagament exprés de la indemnització pel Castor


ALCANAR (Montsià).- L'alcalde d'Alcanar, Alfons Montserrat, ha considerat "desafortunat i inadmissible" que s'hagi pagat la indemnització de 1.350 milions d'euros a Escal UGS per la renúncia al projecte Castor, i ha criticat també la "celeritat" amb què s'ha dut a terme el procés. "35 dies no és el període mig de pagament que té l'administració central", ha manifestat, i "no entenem a quin objectiu o quin interès respon", ha dit. Montserrat ha qualificat també d'"inadmissible" que s'hagi pagat aquesta compensació a un projecte que ha ocasionat més d'un miler de terratrèmols. Per tot plegat, el consistori s'assessorarà i buscarà recursos "per evitar que això es materialitzi o que no quedi així".

Alfons Montserrat ha lamentat aquest divendres que el govern espanyol hagi fet efectiu el pagament sense esperar els informes de les universitats americanes o la resolució del contenciós que ha obert la fiscalia de Castelló, i sense haver demanat responsabilitats. "Pensem que aquesta celeritat difícilment respon a un interès general", ha sentenciat, "i és inadmissible". A partir d'ara, ha avançat que miraran els recursos que tenen disponibles "per evitar que això es materialitzi" o, si més no, "que no quedi així". S'assessoraran, doncs, per si es pot impugnar o si poden fer "algun tipus de gestió política".

L'alcalde també ha apuntat cap a Europa, i s'ha preguntat com el Fons Europeu d'Inversions va poder "finançar un projecte que tenia aquesta laxitud en els informes i la tramitació del seu expedient". Així mateix, Montserrat ha assegurat que donaran suport a la Plataforma en Defensa de les Terres del Sénia en les accions que l'entitat tiri endavant. "Veurem com materialitzem el malestar que ens dóna el fet que finalment s'acabi pagant aquesta indemnització i amb tanta celeritat", ha finalitzat.

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta