10 de desembre del 2014

EbreTerra serà el nom del nou Centre d'Innovació i Desenvolupament Turístic del Baix Ebre



DELTEBRE (Baix Ebre).- El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, ha anunciat aquest dimecres el nom que tindrà el futur Centre d’Innovació i Desenvolupament Turístic que s’està construint a Deltebre, a l’edifici de l’antic sindicat arrosser de la Cava. Soler ha avançat que el nou equipament es dirà EbreTerra, un cop que aquest dimarts va fer-se una visita a les obres amb l’empresa adjudicatària de la museïtzació. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, el president comarcal ha remarcat que la part d’obra estarà enllestida durant el mes de gener, i que després encara caldran un parell de mesos per completar la museïtzació i la part expositiva. Ha estat en aquest punt quan Soler ha anunciat que el Centre d’Innovació i Desenvolupament Turístic del Baix Ebre serà un complex integral de serveis turístics que es dirà “EbreTerra, centre d’inspiració turística”. De fet, ha detallat que serà molt més que un centre d’interpretació amb una oficina de turisme, ja que també es farà acompanyament a les empreses del sector i tindrà una part destinada a la formació, a més d’una aula de gastronomia.

La construcció del centre suposa una inversió de 995.000 euros, que compta amb una subvenció del fons FEDER. Soler ha insistit que EbreTerra serà un punt neuràlgic al cor del Delta, per donar projecció a tots els atractius de la comarca del Baix Ebre i del conjunt del territori. En aquest sentit, el president del Baix Ebre ha detallat com serà l’actuació que es farà a la plaça exterior del nou centre d’innovació i desenvolupament turístic. I és que la plaça dels Sequers de Deltebre, gràcies a unes obres que van començar la setmana passada, també formarà part de l’espai expositiu d’EbreTerra. Així, hi haurà una exposició sobre la domesticació de l’aigua a les Terres de l’Ebre.

D’altra banda, Soler ha explicat que els consells comarcals del Baix Ebre i del Montsià, amb el suport de la Generalitat, insistiran en la necessitat de fer el dragatge de la bocana del riu. Una actuació que ha d’autoritzar el govern de l’Estat i que, segons Soler, és molt important per al futur del projecte de navegació fluvial i el turisme de qualitat, per permetre l’entrada de les embarcacions des del mar.

El president del Consell Comarcal del Baix Ebre ha afegit que la Generalitat està disposada a costejar aquesta actuació, amb un pressupost que podria ser d’uns 60.000 euros anuals. Però ha dit que el govern de l’Estat ha d’emetre abans un informe vinculant per autoritzar les obres, i que també esperen que Madrid pagui una part del cost del dragatge de la bocana de l’Ebre. En aquest sentit, Soler ha conclòs que confien en les gestions que està fent el diputat ebrenc del PP, Joan Bertomeu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta