22 de gener del 2015

Deltebre fa quatre anys que espera el consorci de la finca Bombita, que l'Estat va comprar per 9,5 milions


DELTEBRE (Baix Ebre).- L’alcalde de Deltebre, José Emilio Bertomeu, ha denunciat aquest dijous que la creació del consorci de la finca de Bombita continua encallat, tot i les gestions que l’Ajuntament ha fet amb el govern de l’Estat i la Generalitat durant quatre anys. Al febrer del 2010, l’anterior govern del PSOE va tancar la compra de la finca, que té 516 hectàrees, per 9,5 milions d’euros. Però encara calien 14 milions més per obrir Bombita als turistes i fer-hi obres de restauració ambiental i contra la regressió del Delta. Amb la crisi econòmica i el canvi de govern, el Partit Popular va deixar el projecte en suspens i va anunciar que veïns de Deltebre podrien fer-se càrrec de la gestió de la finca. A l’octubre del 2013, el Parlament també va aprovar una proposta d’ERC que instava l’Estat a crear urgentment la comissió mixta. Però Bertomeu ha explicat que aquest mateix dijous ha estat parlant del tema amb el responsable de Costes, i que encara no hi ha avenços per a l’aprofitament turístic i agrícola de Bombita. L’alcalde ha assenyalat que voldrien tornar a plantar arròs en una part de la finca, i que l’altra part de Bombita hauria de ser aprofitada turísticament a través del consorci.

D’altra banda, Bertomeu ha anunciat la intenció del govern de Deltebre de rescindir el contracte amb l’empresa que té la concessió del complex esportiu Trèvol. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, l’alcalde ha recordat que l’empresa va entrar en concurs de creditors ara fa un any, i que l’Ajuntament ja va fer-li un requeriment perquè tornés a reobrir el complex, tancat des del setembre passat. Bertomeu ha afegit que l’Ajuntament voldria recuperar la concessió, però ha advertit que el procés podria ser llarg. Amb tot, ha apuntat que hi ha altres empreses interessades en fer-se càrrec de la gestió del complex.

Finalment, l’alcalde ha detallat les principals inversions de Deltebre per a la recta final del mandat. El ple de l’Ajuntament va aprovar dimarts el pressupost del 2015 amb els vots del govern del PSC i ERC, a més del suport del PP, a l’oposició, i l’abstenció del grup de CiU. El pressupost ascendeix a 12,9 milions d’euros, amb una partida d’inversions que supera els 2,8 milions. Bertomeu ha destacat el soterrament de la línia de mitja tensió del carrer Unamuno, la segona fase de la urbanització de Riumar, el gimnàs de l’escola l’Assumpció, la rehabilitació del casal de jubilats de la Cava, i el condicionament de la plaça 20 de Maig. / Imatge ACN.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta