22 de gener del 2015

Tortosa crea una Ruta Teresiana per donar a conèixer la forta petjada d'Enric d'Ossó al municipi


TORTOSA (Baix Ebre).- La Companyia Santa Teresa de Jesús i l'Ajuntament de Tortosa han posat en marxa un nou producte en forma de ruta turística: la Ruta Teresiana. L'acció, que s'ha donat a conèixer coincidint amb el Congrés Internacional Teresià celebrat el cap de setmana a Tortosa, inclou la senyalització d'una desena d'edificis, que configuren l'itinerari pels espais que va freqüentar Sant Enric d'Ossó, nascut a Vinebre i fundador de la companyia. La ruta també s'ha inclòs a l'aplicatiu Guiarium Tortosa, disponible de forma gratuïta per a mòbils amb sistemes operatius Android i iOS.

Tortosa va ser l’escenari de la vida i obra d’Enric d’Ossó durant quaranta anys. La seua activitat apostòlica arrenca dels problemes i necessitats que va conèixer a la ciutat. En aquest lloc va imaginar les seues associacions, va gestar les seues idees i va crear les obres que han perviscut fins avui. Durant l’any, són moltes les persones que s’acosten a resseguir els llocs fonamentals que tracen la vida i activitat d’Enric d’Ossó al municipi. Aquesta senyalització vol ajudar els visitants a fer el recorregut, que es pot complementar amb l'ajuda de la guia incorporada a l'aplicatiu Guiarium Tortosa.

L'itinerari recorre 10 indrets lligats a la vida d’Enric d’Ossó, a l’Arxiconfraria i a la Companyia de Santa Teresa, tot explicant el perquè de la seva importància. Té una significació de caràcter principalment afectiu i històric. Els llocs senyalitzats per la ruta són els Reials Col·legis, on va cursar el seminari menor; la Catedral, on va estar enterrat durant la Guerra Civil i hi ha el retaule dels sants tortosins; el carrer del Vall núm. 40, on va viure durant anys i on va idear la fundació de la Companyia; l’església de la Puríssima, lloc de visita freqüent; l’antiga església de Sant Antoni, centre de la catequesi i espai on fa fundar l’Arxiconfraria; el primer col·legi de la Companyia a Tortosa, al carrer Montcada 11; l’actual Col·legi Teresià; l’ermita de Mig Camí, lloc d’excursió amb els infants de la catequesi; el convent de les Carmelites de Jesús, que ell mateix va fundar; i el noviciat de la Companyia a Jesús, que va projectar. D’aquesta manera, els visitants interessats en la vida d’Enric d’Ossó poden conèixer també com era la Tortosa de fa un segle, i descobrir la riquesa del centre històric de la ciutat./ Imatge Ajuntament de Tortosa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta