22 de gener del 2015

ERC de Tortosa aprova el preprograma per a les municipals incorporant-hi una enquesta ciutadana




TORTOSA (Baix Ebre).- L'assemblea local d'ERC a Tortosa ha aprovat aquest dimarts, després de quatre mesos de treball, el seu document marc programàtic per al mandat 2015-2019. Es tracta d’un preprograma electoral que incorpora mesures de govern que han treballat quatre comissions temàtiques, a les quals s’ha afegit les aportacions dels ciutadans mitjançant un procés participatiu que va tenir lloc els darrers mesos del 2014. A partir d’aquí, el document continuarà obert a noves propostes ciutadanes, fins a configurar el programa electoral. L’alcaldable d'ERC, Josep Felip Monclús, ha volgut agrair la participació de totes les persones que l’han fet possible, "que veuen en ERC una alternativa a l’actual govern municipal, posant així les bases per fer de Tortosa una nova ciutat per a un nou país".

La consulta ciutadana '5 minuts per a Tortosa' ha estat una de les fonts de què s’ha nodrit el document de propostes d'ERC. En aquesta enquesta, els participants valoraven els serveis municipals, resultant-ne puntuacions mitjanes molt diverses. En un context de notes baixes, cal destacar que les festes i activitats culturals aproven, amb una puntuació prou positiva (5,42). Però suspenen l'atenció a la gent gran, la seguretat ciutadana, el turisme i el transport públic, tot i que amb mitjanes properes a l’aprovat (entre el 4,41 i el 4,93). Les principals problemàtiques, en canvi, es troben sobretot en aspectes relacionats amb l'espai públic. Els parcs i zones verdes (4,13) i la neteja de la via pública (3,86) presenten notes baixes, però encara més enrere se situa el manteniment de carrers i voreres (3,06). Altres àmbits que suspenen de forma clara són les activitats per a joves (3,82), la promoció econòmica (3,57) i, sobretot, els equipaments esportius (2,58), per l'aturada del projecte de les piscines.

El malestar pel cas del complex d’aigües, de fet, es detecta de forma clara en les respostes obertes del mateix qüestionari habilitat per ERC. A la pregunta de què caldria millorar en els propers anys, permetent un màxim de tres respostes per persona, el més citat va ser les piscines (41 casos), la millora de carrers i voreres (37), la neteja (27) i la creació de llocs de treball (19). La segueixen les demandes de millora de l'enllumenat, el nucli antic, l'aparcament, la promoció turística i del patrimoni, el comerç, passos de vianants i soroll. Són nombroses les queixes relacionades amb l'incivisme, en particular amb relació a excrements i gossos solts.

L’enquesta també incloïa una pregunta sobre quins aspectes han millorat a la ciutat, a la qual es van rebre menys respostes, molt concentrades en el pont Roig i la Via Verda, seguides per les millores al nucli antic i l’augment de l’oferta comercial. En general, la majoria considera que, en els darrers dos anys, la ciutat està igual (43,9 %), seguit pels qui diuen que ha empitjorat (38,0 %) i a més distància els que afirmen que ha millorat (15,5 %), mentre que una minoria no es posiciona (2,7 %). Pel que fa a la necessitat d'un canvi de govern municipal, valorant del 0 al 10, la majoria s'hi inclina, amb una mitjana de 7,38. Així mateix, els enquestats es consideren poc informats de l'activitat i la situació econòmica de l'Ajuntament de Tortosa, amb una mitjana de 2,69 sobre 10.

El procés ha comptat amb la participació de 71 persones presencialment i 116 per Internet, i no es van incloure preguntes d’intenció de vot per evitar distorsions. Per al president local d’ERC, Marc Puigdomènech, "els resultats de la consulta són només orientatius, però ens han permès prioritzar i incorporar propostes dels ciutadans al document programàtic per al proper mandat 2015-2019". / Imatge ERC Tortosa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta