30 de gener del 2015

L’Aldea prepara una enquesta ciutadana sobre la reurbanització de l’antiga carretera N-340


L'ALDEA (Baix Ebre).- L’alcalde de l’Aldea, Dani Andreu, ha anunciat aquest divendres la realització d’una enquesta ciutadana per consultar a la població com ha de ser la futura reurbanització de l’avinguda Catalunya, l’antiga travessia de la carretera N-340. Poc més d’un any després de l’entrada en funcionament de la variant, l’Ajuntament ha reclamat al Ministeri de Foment la cessió de l’antiga N-340, però rebent també una compensació econòmica per adequar la carretera a la trama urbana del poble. Andreu ha afirmat que esgotarà la negociació política amb el govern de l’Estat, i ha reclamat “unitat política” a l’Ajuntament, al Parlament i al Congrés dels Diputats per resoldre aquesta qüestió. A banda, l’alcalde ha explicat que han demanat a la Diputació de Tarragona un informe del que costaria reurbanitzar entre tres i set quilometres de carretera, un projecte inassolible per a un poble de 4.500 habitants. Els primers càlculs són que podria costar entre tres i sis milions d’euros.

D’altra banda, Andreu ha tornat a reclamar a la Generalitat una solució per desbloquejar els més de 4,2 milions d’euros dels impositors de la secció de crèdit de la cooperativa de l’Aldea. L’alcalde també ha demanat unitat per fer aquesta reivindicació, i que es tinga en compte l’opinió de l’Associació d’Afectats en les reunions amb el Govern. Andreu ha afirmat que la Generalitat hauria de fer-se càrrec amb un aval, un préstec o una aportació directa, perquè els estalvis retinguts puguen tornar a les butxaques de la gent de l’Aldea.

L’alcalde també ha repassat altres temes de l’actualitat de l’Aldea, com la partida de 400.000 euros que la Generalitat destinarà per acabar el centre de dia per a la gent gran. Després de valorar la notícia, Andreu s’ha declarat molt decebut de l’actitud passiva del grup municipal de CiU. Segons l’alcalde, el compromís de la Generalitat ha estat possible gràcies a una esmena del grup parlamentari d’ERC i a la negociació que han fet per a l’aprovació del pressupost del 2015.

Andreu ha afirmat que el nou centre de dia podrà estar acabat en les properes setmanes. L’alcalde ha recordat que ha estat un projecte ple de complicacions, i que el centre de dia podria ser inaugurat durant el mes de març.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta