9 de febrer del 2015

La junta consultiva de la Reserva Nacional de Caça demana la dimissió del cap dels Agents Rurals



LA SÉNIA (Montsià).- S’embolica la polèmica per la gestió del brot de sarna entre la població de cabres salvatges del Port. Després de les queixes de l’Associació Professional d’Agents Rurals i del grup ecologista GEPEC per la gestió que ha fet la Generalitat, ara és la junta consultiva de la Reserva Nacional de Caça del Port la que ha demanat la dimissió del cap dels Agents Rurals a les Terres de l’Ebre. Els responsables de la reserva, a diferència del que mantenen l’Associació Professional d’Agents Rurals i el GEPEC, asseguren que l’actuació del departament d’Agricultura ha estat la correcta, mentre que el cap dels Agents Rurals ha “amagat informació”.

En concret, afirmen que el cap dels Agents Rurals no va informar als serveis territorials d’Agricultura de l’existència de casos sospitosos i també d’haver tardat 15 dies en enviar al laboratori les mostres d’un animal abatut, cosa que han qualificat de “negligència”.

Per la seua banda, el president de la Federació de Caçadors de les Terres de l’Ebre, Manel Royo, ha reconegut l’existència de desavinences amb els agents rurals per la gestió de la Reserva de Caça ja des de fa anys, i ha insistit en què la tasca del cos és “vigilar”. Actualment, ja són 130 els casos sospitosos de sarna entre les cabres salvatges del Port. Ara bé, aquest dilluns també s’ha negat que se n’hagi detectat cap dins de la Reserva Nacional de Caça, a diferència del que denuncien des del grup ecologista GEPEC.

En tot cas, els membres de la junta consultiva admeten que el procés d’expansió de la malaltia és com una taca d’oli, i que la seua afectació màxima es pot produir d’aquí a tres anys. A partir d’aquest moment s’iniciaria un procés de recuperació de l’espècie, que pot oscil·lar entre els quatre i els cinc anys. En qualsevol cas, la junta consultiva de la Reserva Nacional de Caça, tenint en compte l’increment del cens del nombre d’exemplars, ha aprovat incrementar el nombre de trofeus de 20 a 40 dins de la reserva. / Canal 21 Ebre

1 comentari:

  1. JJJJJJ, Com sempre en aquestes terres, els agents rurals culpables de tot. No serà que "alguns" veuen com la vaca de la mamella d'or, anomenada cabra salvatge deixa de donar llet i no sabran que fer. Es inverosimil aquesta situació, que els responsables d'un Departament carreguin la culpa als seus treballadors. Caciquisme pur i dur.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta