9 de febrer del 2015

Me Moc en Bici havia demanat el nou carril bici de Tortosa per l'avinguda Canigó, i no pel carrer Barcelona



TORTOSA (Baix Ebre).- El col·lectiu Me Moc en Bici havia demanat a l'Ajuntament de Tortosa que el nou carril bici del barri de Sant Llàtzer s'habilités per la renovada avinguda Canigó, i no pel carrer Barcelona, tal i com aquest dilluns ha anunciat el consistori. "Aquest plantejament presenta els inconvenients de trobar-se amb una vintena de cruïlles de poca visibilitat, el qual deixa tots els usuaris de la via pública en una situació de risc", ha afirmat Me Moc en Bici sobre l'opció d'habilitar el carril bici pel carrer Barcelona. "Si volem que la gent vegi la bicicleta com una bona opció per moure’s per la ciutat, cal que les infraestructures siguin les més segures, útils i eficaces possibles", han afegit en una carta oberta publicada aquest mes de febrer al periòdic Cop d'Ull i en altres mitjans de comunicació.


Segons Me Moc en Bici, el carril bici per l'avinguda Canigó podria anar al costat d’un passeig de vianants en línia contínua i ininterrompuda, fins al Consell Comarcal del Baix Ebre. El col·lectiu considera que faria el mateix servei que el passeig amb carril bici que hi ha a l’altra banda de la via del ferrocarril, a la zona dels Portals de Ciutat. "El carril bici podria, fins i tot, arribar fins l’estació de trens compartint espai amb la vorera dels vianants com a opció més segura entre la passarel·la i l'estació de trens. Creiem que degudament regulat i senyalitzat és l’opció millor", insisteixen. "Només caldria trasplantar mitja dotzena d'arbres per donar més espai a la vorera", continua Me Moc en Bici: "Aquest carril bici es podria fer d’una manera relativament fàcil i econòmica, adaptant les obres ja començades. A més a més, aquest trajecte tindria el gran avantatge que no hi ha cap cruïlla amb altres carrers i així es generaria molt poc perill per als ciclistes i menys incomoditats per als vehicles de motor i vianants", conclouen.

1 comentari:

  1. En principi ho veig ben raonable. En benefici de la col·lectivitat penso que esta opció ha de ser comsiderada per l'Ajuntament.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta