4 de març del 2015

El pont de l'Estat de Tortosa passarà a tenir una rampa en zig-zag i una nova escala a Ferreries


TORTOSA (Baix Ebre).- El principal dubte tècnic del projecte de reforma integral del pont de l'Estat, que aquest dimecres ha presentat el govern municipal, és com es resoldrà l'encaix de la nova plataforma a la banda del barri de Ferreries.
Actualment, el pas per a les persones és estret i amb una barana que no compleix la normativa de seguretat. És per això que es proposa una ampliació del pont aprofitant al màxim la seua estructura, amb dos metres més per cada banda. Això es farà a través de peces de formigó armat i prefabricat, suportat per cartel·les d'acer soldades per parelles, als costats de les existents i connectades amb passamans per fer més rígid tot el conjunt. En total, el pont tindrà quatre metres més d'amplada, però a la part de Ferreries l'estructura actual està encaixonada entre l'església del Roser i un bloc d'habitatges.

L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, i l'arquitecte del projecte, Xevi Bayona, han explicat que la barana del pont se substituirà per una altra amb barrots prims i verticals, i que també se suprimeixen les escales actuals. A la part que dóna al centre de Tortosa es mantindrà la nova amplada del pont, estretint el carrer Pintor Gimeno, i hi haurà rampes per accedir i baixar. En canvi, per la la part de Ferreries hi haurà una rampa amb zig-zag a la banda dreta, mentre que a l'esquerra, davant de l'església del Roser, es farà una escala que complisca les condicions de seguretat.


Bel també ha detallat que un cop presentat l'avantprojecte s'encarregarà la redacció del projecte executiu, que quedaria enllestit a finals d'abril, amb l'objectiu de licitar-lo de manera immediata. El pressupost oscil·la sobre el milió d'euros i el finançament està garantit gràcies a una aportació de la Diputació de Tarragona, entorn els 800.000 euros. La resta seran fons propis de l'Ajuntament. Les obres podrien començar abans de l'estiu i el termini d'execució serà d'entre cinc i vuit mesos, perquè puguen estar acabades a finals del 2015 o principi del 2016. Durant la durada de les obres, es farà pas alternatiu per a vianants, però en algun moment es tallarà totalment el pas al trànsit de vehicles.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta