5 de març del 2015

La CHE sanciona Miravet amb 3.600 euros per la falta de depuradora, en ple debat sobre la gestió de la crescuda de l'Ebre


MIRAVET (Ribera d'Ebre).- L'alcalde de Miravet, Toni Borrell, ha demanat a la Delegació del Govern de les Terres de l'Ebre que intervingui davant de les sancions que la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) imposa als municipis catalans que aboquen els residus al riu perquè no tenen depuradora. Borrell s'ha mostrat "absolutament convençut" que aquestes sancions només arriben a les poblacions del tram català de l'Ebre, mentre que no es penalitza per igual els municipis d'Aragó, la Rioja i Navarra . "Ho trobo un greuge comparatiu enorme", ha assegurat. L'Ajuntament de Miravet ha rebut aquest dijous una multa de 3.600 euros, just en plena crisi per l'avinguda del riu Ebre que manté en alerta el municipi.

L'alcalde de Miravet, Toni Borrell, ha demanat a la Delegació del Govern de les Terres de l'Ebre, - perquè ho traslladi al departament de Governació-, que estudiïn el cas del cànon que imposa la CHE als municipis del tram català de l'Ebre que aboquen els residus al riu perquè no tenen depuradora. Borrell demana la intervenció de la Generalitat perquè considera que la multa no arriba per igual a tots els municipis de la conca de l'Ebre. "No em crec que tots els municipis de les dimensions de Miravet, pobles petits de Navarra, la Rioja i l'Aragó, tinguin depuradora, i estic segur que això ho estan cobrant als municipis de l'Ebre català", ha assegurat l'alcalde. Per a Borrell suposaria "un greuge comparatiu enorme" i ha demanat "justícia" en el cobrament d'aquest tribut. "Si resulta que això ho estan fent per a tots, cosa que no em crec, callaria. Però estic segur, absolutament convençut, que no és el cas, que ens ho estan cobrant als de l'Ebre català", ha assegurat.

En el cas de Miravet, el consistori ha rebut la sanció aquest dijous, per valor de poc més de 3.600 euros, cost corresponent al volum d'abocaments de l'any 2014. És el tercer any que es pagarà. La quantitat ha anat augmentat lleugerament any rere any. Borrell ha recordat que s'ha fet un esforç "en els darrers anys per dotar de depuradores els municipis ebrencs i millorar els abocaments que es fan al riu". L'alcalde de Miravet ha subratllat que és "just i lògic" que la inversió s'hagi fet primer a les poblacions més grans i que ara es treballi per poder construir-les en els municipis més petits.

Que la multa per l'abocament de residus a l'Ebre arribi just en plena polèmica per la crescuda del riu no és, per a l'alcalde de Miravet, una resposta de la CHE a les crítiques que ha rebut per mala gestió de l'avinguda. "La CHE és un organisme molt gran i han de seguir amb les seves directrius i els seus processos administratius. El que lamento és que aquests 3.600 euros que ens estan cobrant a Miravet, estic segur que hi ha molt municipis que no tenen depuradora, que no els ho estan cobrant", ha insistit. / ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta