28 de març del 2015

La CUP s'alia amb Equo per presentar-se a les municipals de Tortosa, amb Xavier Rodríguez de cap de llista


TORTOSA (Baix Ebre).- La CUP Tortosa ha presenta aquest dissabte el programa i la llista, junt amb Equo, per a les municipals del proper 24 de maig. Xavier Rodríguez serà l'alcaldable de la nova coalició, que adopta el nom CUP Tortosa-Alternativa Ecologista i que té quatre grans eixos al seu programa electoral: emergència social, remunicipalització dels serveis públics, transparència i participació ciutadana, i model energètic i producció. L’assemblea de la CUP Tortosa considera que "els canvis reals s’aconsegueixen al carrer, amb la lluita i els moviments socials". Tot i això, ha optat per presentar-se a les eleccions per "poder tenir accés a la informació i fiscalitzar l’opaca gestió del govern".

Els eixos del programa, que s’han treballat en assemblees obertes durant els últims mesos, són el foment de la participació ciutadana vinculant i no consultiva; la transparència, tant en els pressupostos i contractes municipals com en les empreses que reben recursos públics; la lluita contra la pobresa per garantir unes condicions de vida dignes; el foment d'un model econòmic i de ciutat que generi ocupació evitant que el jovent marxi; la regeneració i dignificació del nucli antic; i les polítiques d'igualtat que garanteixin les mateixes oportunitats per tothom.

La CUP ha mantingut contactes en els últims mesos amb diferents formacions per tal de sumar-les al projecte. Es va descartar ràpidament confluir amb Movem Tortosa, ja que es tracta d’un vell partit amb noves sigles que, segons la CUP, únicament busca rentar la mala imatge. Amb Podem Tortosa es van produir assemblees conjuntes i llargues negociacions, però la CUP va considerar irrenunciable el caràcter plebiscitari d’aquestes eleccions municipals i el compromís amb el procés sobiranista que viu el  país.

En canvi, on sí que s’ha arribat a un acord és amb Equo, organització política molt jove que té els seus pilars bàsics en la ecologia política i la equitat social. Per tal de donar cabuda a aquesta coalició la candidatura adoptarà el nom de CUP Tortosa-Alternativa Ecologista. Aquest dissabte al migdia s'ha presentat la llista de la candidatura, formada per nombroses persones vinculades a diferents moviments socials del territori. En acabar l’assemblea les persones de la llista i simpatitzants s’han fet una fotografia de grup que serà el cartell de campanya electoral. La CUP vol desmarcar-se així del personalisme propi dels partits tradicionals i remarcar el caràcter col·lectiu del projecte. Imatge CUP Tortosa-Alternativa Ecologista.

LLISTA CUP TORTOSA- ALTERNATIVA ECOLOGISTA

1) Xavi Rodríguez

2) Assís Torres

3) Núria Rodríguez 

4) Selene Alberich

5) Joan Guasch 

6) Maria del Mar Barberà 

7) Diego Ferrando 

8) Alfredo Oraà 

9) Paula Rebullida 

10) Carlos Matheu 

11) Joan Llop 

12) Emilio Perez 

13) Sisco Teruel 

14) Mònica Segarra

15) Eva Vàzquez

16) Manolo Romeu

17) Joana Forés

18) Maite Mestre

19) Guillem Argelich

20) Sergi Arnau

21) Lola Santacatalina

Suplents:

22) Pere Boix

23) Maite Cartes

24) Josep Miquel Martínez

25) Ventura Vicient

26) Joana Curto

27) Nines Casado


28) Gerard Calvera

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta