17 de juny del 2007

Bel recupera l'alcaldia de Tortosa per a CiU després de vuit anys

Bel agafa «il·lusionat» el timó de Tortosa

El nou alcalde demana als regidors de CiU i ERC que siguin humils i que surtin al carrer per solucionar els problemes

Ferran Bel va ser proclamat ahir nou alcalde de Tortosa, gràcies al pacte signat entre CiU i ERC, que segons va dir servirà per «desenvolupar un ambiciós programa de govern». La investidura de Bel, que representa el pas de Joan Sabaté (PSC) a l'oposició i el retorn de CiU a l'alcaldia després de vuit anys, es va celebrar amb total normalitat i enmig d'una gran expectació. El nou alcalde va oferir consens i va fer una crida a la participació ciutadana, però sobretot va demanar als regidors del nou govern «generositat, humilitat, que trepitgin el carrer i que escoltin els problemes de la gent». Sabaté va fer un discurs breu però crític amb el projecte de ciutat de Bel. L'exalcalde va prometre una oposició «constructiva i exigent» en el seguiment dels compromisos de govern.

El saló de plens de l'Ajuntament de Tortosa es va quedar menut ahir al migdia amb motiu de la investidura de Ferran Bel (CiU) com a nou alcalde. Després de rebre un llarg aplaudiment, Bel va afirmar que assumia el càrrec «amb la il·lusió més gran», i va dir que era plenament conscient de la responsabilitat que representa haver rebut a les urnes el suport més gran des de la recuperació de la democràcia. Bel, que el 27 de maig es va quedar a només 61 vots d'aconseguir la majoria absoluta, va tornar a defensar el pacte amb ERC. Segons l'alcalde, «és el pacte que Tortosa necessita i el que els ciutadans reclamaven». A més, va destacar que l'acord servirà per desenvolupar un «ambiciós» programa de govern, que es traduirà en el nou pla d'actuació municipal (PAM), un document que també permetrà que els ciutadans puguin «passar comptes» d'aquí a quatre anys. En aquest sentit, Bel va aprofitar el discurs per oferir consens a la resta de forces polítiques, i va convidar-les a participar en la redacció del nou pla estratègic de Tortosa.

Però sobretot, l'alcalde va ser molt clar a l'hora de demanar «generositat, humilitat, treball i transparència» als regidors del nou govern. Bel va reiterar que Tortosa necessita «girar full» i «deixar enrere actituds d'altres temps», i va apostar per una nova manera de governar. «Hem de governar per a tothom, per als que ens van votar, per als que no van fer-ho, i també per als que van quedar-se a casa», va dir. «Hem de trepitjar el carrer i escoltar les necessitats de la gent, perquè Tortosa té molts problemes», va advertir Bel. A més, l'alcalde va instar els regidors que han estat escollits «a servir Tortosa», i els va aconsellar que siguin propers i respectuosos amb els ciutadans, «mai prepotents ni altius». En aquest sentit, l'alcalde va animar la societat civil a implicar-se encara més per tirar Tortosa endavant, però també va recordar els regidors que caldrà «escoltar i fer participar tots els col·lectius». Bel, que va agrair el suport de la seua família, va fer un reconeixement públic als funcionaris, als treballadors, als regidors i als alcaldes que ha tingut l'Ajuntament. Finalment, l'alcalde va fer una crida de col·laboració a les altres administracions, però especialment a la resta de municipis de les Terres de l'Ebre.


El Punt (17-Juny-2007)

16 comentaris:

  1. Un Gober que no te vida democratica, ni tans sols esperava que Fernando Bel pactes amb ERC en un marc tan dificil per la ciutat i que no tirara endavant ja que l'inverso es tirara enrera per IMPERATIU LEGAL.esta paraula no dona confiança en cap lloc del mon , Bel mira d'aqui endavant la teva ombra (ERC) te la fara quant meyns teu esperes.

    ResponElimina
  2. Quines tonteries diu la gent. Ferran Bel tirarà endavant el govern municipal i molt més. Tortosa-Roquetes-Baix Ebre-Terres de l'Ebre. A veure si d'una vegada per totes el motor funciona i tothom se'n beneficia.

    ResponElimina
  3. Que el PAM servirá per passar comptes? No, no Sr. Bel, els ciutadans no han votat un PAM sino un programa, el que vosté va presentar per a quatre anys de govern, i es el que ha de servir per passar-li comptes. Ara no si val a modificar ni reduir res i molt em temo que el PAM vosté l'utilitzarà amb aquesta finalitat.

    ResponElimina
  4. Mireu la cara de l'oso yogui al costat del flamant Bel. Pobret .... au a xupar banquillo i a purgar!

    ResponElimina
  5. Quin discurs més bonic!!! Pero, com es conegut, d'allò que es diu a allò que es fa i ha una llarga distancia. Pasada l'hora dels discursos arriva l'hora del fets. Ja veurem on queden les paraules i les promeses.

    ResponElimina
  6. Hola a tothom, el meu nom és Cinto i, des de el meu bloc La Granera (http://lagranera.blogspot.com/), tinc la intenció de xerrar una mica de tot, bé potser la meua debilitat principal són els comentaris, sempre sense malícia, sobre els socialistes tortosins. Prometo no fer molta sang, però la veritat és que serà difícil. Perquè?, home ... la veritat és que hi han moltes anècdotes que contar, moltes coses que explicar ... bé prometo no fer-me pesat i anar canviant de tema ... o potser no, bé ja anirem veient.

    Començaré per LES POSTALS DEL PSC. Si, no ho recordeu ... bé potser no, doncs després d'una campanya tant mediocre com la dels socialistes tortosins, la nostra memòria tendeix a oblidar, ja m'enteneu ... si, oblidar les coses dolentes i mal fetes ... com l'obra de govern de l'exalcalde socialista Joan Sabaté.

    El PSC tortosí, en un moment d'inspiració, va pensar en editar una sèrie de postals sobre Tortosa, aparentment recordatoris de l'obra de govern que farien vibrar la memòria dels ensopits tortosins i tortosines.

    Recordem les postal que sota el lema PSC AMB TU, TOTS PER TORTOSA, ens mostraven imatges com les del magnífic PAVELLÓ FIRAL, LA BIBLIOTECA COMARCAL, EL COL.LEGI CINTA CURTO DE FERRERÍES I LA VISTA PANORÀMICA DEL CASC ANTIC DE TORTOSA. Suposo que aquí es van quedar, després de vuit anys de govern, no varen poder mostrar res més.

    Bé la història serà que anirem mostrant i comentant una a una aquestes magnífiques postals de la idíl•lica Tortosa socialista. Ja veureu com xalarem. Apa, una abraçada i fins molt aviat.

    ResponElimina
  7. Cinto, això teu es malaltis.

    Perquè no vas al metge?

    ResponElimina
  8. Anónim de les 11:49 PM.

    Si tu lengua habitual es el castellano, en este foro tambien se permite este idioma, que somos de mente mas abierta que tu i tu maridito que no suelta ni fracasando estrepitosamente.

    Tu restas i el tambien.

    ResponElimina
  9. No elmeu problema es diu socialitis, que és el mal que ha patit Tortosa aquests últims 8 anys. menys mal que el càncer ja s'acaba.
    Però a mi m'agrada parlar de malalties, per deformació professional, i pertant parlaré de la malaltia anomenada socialitis.

    ResponElimina
  10. I la de esquizofrenia mental transiroria? te sona?

    ResponElimina
  11. Mentre sigue transitoria

    ResponElimina
  12. PER LA DIGNITAT DE LES PERSONES

    Sr. Gustau Moreno, l'hi podria dir a traves del seu correu electronic però prefereixo dir-li publicament:
    L'hi dono la meua paraula d'honor que no tinc res a veure amb el Sr. Sabate ( l'hi he donat la ma en dos ocasions per questions protocolaries i res mes) pero cada cop que veig que es vilment insultat en aquest blog, em bull la sang....
    Es per aixó, que a partir d'aquest moment, lh'i faig saber que jo em vere legitimat a fer el mateix quan vulgui i en qui vulgui a tor i a dret en el cas de que, si en un temps prudencial no esborra de LA MARFANTA aquelles entrades amb aquestes expresions.
    Res mes i moltes gracies.

    ResponElimina
  13. Pollaganes.... Percert este nou cinto que mire de no constipar-se.

    ResponElimina
  14. Pollaganes vol dir ganes de polla?

    ResponElimina
  15. Ja t'han agafat....pardal

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta