8 d’abril de 2015

El candidat d'ERC de Tortosa signa el compromís per la independència impulsat per l'ANC i l'AMITORTOSA (Baix Ebre).- ERC de Tortosa ha signat aquest dimecres el compromís per la independència de Catalunya que han impulsat per l'Assemblea Nacioal Catalana (ANC) i l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), de cara a les eleccions municipals del 24 de maig. Ha estat en al reunió de l'executiva local celebrada aquest dimecres, que els republicans tortosins han ratificat el document que compromet la candidatura d'ERC en el procés d'emancipació nacional de Catalunya. Amb la signatura per part del candidat a l'alcaldia de Tortosa, Josep Felip Monclús, ERC es compromet a tirar endavant les mesures que siguen necessàries per impulsar al camí cap a la independència, d'acord amb la voluntat que expressin els ciutadans democràticament. Monclús ha volgut "agrair la perseverança i el treball realitzat per la societat civil, i en particular l'ANC, a la qual ens comprometem a respondre amb el màxim compromís des de l'Ajuntament de Tortosa, si la ciutadania ens atorga la seva confiança". El text del document és el següent:

ELS AJUNTAMENTS PER LA INDEPENDÈNCIA
Compromís de les candidatures que concorren a les eleccions municipals del 24/05/2015

La candidatura d’Esquerra Republicana de Catalunya del municipi de Tortosa és conscient del repte políticament transcendent que viu el país arran del procés per constituir un nou Estat independent per a Catalunya. També és sabedora del paper especialment important que hi tenen ets municipis, així com de la necessitat d'impulsar des dels ajuntaments les accions que corresponguin per continuar donant fortalesa, legitimitat í suport al procés. Per això, els/les integrants d'aquesta candidatura, en el cas de ser elegits com a regidors/es, alcalde o alcaldessa del nostre ajuntament, ens comprometem a:

1. Proposar al primer Ple municipal ordinari l'adhesió o continuïtat del nostre ajuntament a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i a tenir-hi un paper

2. Promoure campanyes des del nostre grup municipal per contribuir a fer que les eleccions al Parlament del 27 de setembre tinguin un clar sentit plebiscitari, i que les guanyin les forces que incloguin el full de ruta cap a la constitució d'un Estat independent en el seu programa.

3. Assumir que, en el cas que les eleccions plebiscitàries del 27 de setembre configurin una majoria independentista al Parlament, proposarem que el nostre ajuntament, amb el seu alcalde o alcaldessa al capdavant, es posi a disposició del govern del país per tot el que consideri oportú en la gestió de la constitució de l'Estat català, superant, si cal, totes les traves que hi puguin posar els poders de l'Estat espanyol.

4. Proposar que l’alcalde o alcaldessa, com a màxima autoritat i representant legítim de tots els veïns/es del municipi, participi a l’Assemblea de Càrrecs Electes que es constituirà per donar suport al procés d'emancipació nacional. En el cas que les institucions espanyoles intervinguessin o suprimissin les institucions catalanes d'autogovern, aquesta Assemblea hauria d'assumir la governació de Catalunya, donant així continuïtat al procés i garantint-ne la màxima legitimitat democràtica i institucional.


Imatge ERC Tortosa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta