24 d’abril del 2015

L'Ametlla de Mar recorre la sentència del TSJC sobre la permuta de terrenys del parc del Bon Repòs


L'AMETLLA DE MAR (Baix Ebre).- L'Ajuntament de l'Ametlla de Mar ha presentat recurs a la sentència sobre la permuta de terrenys del parc del Bon Repòs. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha declarat il·legal l'operació urbanística que promovia el consistori amb el vist i plau de la Generalitat. L'operació va permetre traslladar els drets de la propietat dels terrenys del parc a uns altres inicialment destinats a equipaments de la zona de Marina Sant Jordi. L'Associació de Veïns d'aquesta zona va recórrer la requalificació dels terrenys.

Cal recordar que inicialment, en aquest espai que era privat i que actualment ocupa un parc públic, s'hi podien construir 233 habitatges. L'Ajuntament considera lícita la postura del veïns, tot i que tal com recorda, Ruben Lallana, regidor de Gestió del Territori, el que es pretenia era "recuperar el Bon Repòs com a espai públic". El Bon Repòs es concebia des del consistori com a pulmó verd per al poble, per la qual cosa, es va traslladar l'edificabilitat que hi havia -més de 200 pisos en quatre blocs- a Marina Sant Jordi. A canvi, les parts de la urbanització destinades a equipaments es van situar al Bon Repòs.

Ara, considera Lallana, la sentència indica que "aquesta distància de cinc quilòmetres d'un lloc a l'altre és massa gran. Així, s'han de tornar els terrenys a la situació anterior i l'Ajuntament , senzillament, el que ha de buscar és una solució per portar l'edificabilitat del Parc del Bon Repòs, a un altre lloc". Tot i el recurs, l'Ajuntament entrarà en negociacions per reubicar la edificabilitat dels propietaris del Bon Repòs, mentre segueix l'evolució del procés judicial.

Via ACN
Imatge La Cala RTV

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta