27 de maig del 2015

Aspa remarca que ERC no està obligada a prioritzar els pactes amb CiU a l'Ebre



TORTOSA (Baix Ebre).- La Federació d'ERC a l'Ebre ha qualificat "d'històrics" els resultats del partit a les quatre comarques de l'Ebre, on els republicans s'han quedat a només 2.000 vots de la primera força política que és CiU. ERC ha tret pit de les 15 majories absolutes aconseguides, sobretot de la d'Amposta. Sobre les negociacions dels futurs pactes electorals tant en ajuntaments com en consells comarcals, ERC ha assegurat que el suport al procés sobiranista serà una de les condicions que es plantejaran. En aquest sentit, el president de la Federació d’ERC a l’Ebre, Gervasi Aspa, ha volgut respondre a CiU que “no hi haurà ningú més lleial que ERC a Catalunya”. Ara bé, Aspa ha dit que el fet que ERC fixi el suport al procés com una de les condicions en les negociacions dels pactes a l’Ebre, no vol dir necessàriament que hagin de prioritzar els pactes amb CiU.

De fet, Aspa ha posat com exemple les diferents relacions que té ERC amb CiU o el PSC en municipis com Deltebre o Roquetes. Preguntat pel cas de Tortosa, on ERC pot pactar amb CiU o bé decantar la balança cap a un govern alternatiu d’esquerres amb Movem Tortosa i el PSC, Aspa ha deixat clar que la decisió no correspon a la Federació sinó a la secció local. / Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta