14 d’abril del 2010

Pepín Beltran, nova presidenta de la comissió Educació-entitats municipalistes

[Nota de premsa] Beltran és membre de l'executiva del PSC de l'Ebre on està al capdavant de la secretària d'Universitats i Recerca.

Pepín Beltran, directora del Programa de descentralització del Departament d’Educació, ha estat nomenada nova presidenta de la Comissió mixta, formada pel Departament d’Educació i les entitats municipalistes, que vetlla pel desenvolupament de les polítiques educatives a nivell local. L’organisme és una mostra de la cooperació bilateral entre administració educativa i governs locals.


La Comissió, formada per Educació i les diferents entitats locals –Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació de Municipis de Catalunya- es va crear el juliol de 2005. L’objectiu de la Comissió és millorar el sistema educatiu a partir de la col·laboració del Departament d’Educació, responsable de les polítiques educatives, i les administracions locals, que són les que tenen un contacte més directe amb el territori.La comissió té entre les seves funcions: Intercanviar la informació sobre l’educació que afecti tant a Educació com a les entitats municipalistes; elaborar propostes de cooperació i línies d’actuació; impulsar grups de treball tècnics, i fer seguiments dels plans d’actuació. L’organisme, que presidirà Josefa Beltran, està format per un vicepresident representant del Departament, sis vocals en representació de la Federació de Municipis de Catalunya, sis vocals de l’Associació Catalana de Municipis i deu vocals del Departament d’Educació.

Trajectòria professional

Josefa Beltran Bertomeu (Lligallo del Gànguil,1959) exerceix des de setembre de 2007 el càrrec de directora del Programa de descentralització del Departament d’Educació. Anteriorment, des de juny del 2006 a setembre de 2007 va ser directora dels Serveis Territorials d'Educació a les Terres de l'Ebre. És diplomada en professorat d'EGB i llicenciada en Filosofia i Lletres i Ciències de l'Educació. Beltran ha treballat com a professora d'EGB, d'ensenyament secundari i de formació permanent de professorat. Ha estat coordinadora de l'equip d'acció tutorial de l'ICE de la UAB des del 1992 fins al 2000, directora de la Universitat d'Estiu de les Terres de l'Ebre-Universitat Rovira i Virgili dins l'Institut Joan Lluís Vives, des del 1997 fins al 2004, i directora de la Fundació universitària doctor Manyà des del 1999 fins al 2006.

Josefa Beltran és autora de diverses publicacions sobre tutoria a l’ESO i sobre orientació escolar i professional. També ha estat guardonada amb el premi nacional “Educación y sociedad” del Ministeri d’Eduació i Ciència l’any 1996, i menció especial al “Premi 8 de març Maria Aurèlia Capmany” de l’Ajuntament de Barcelona 1996.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta