25 de maig del 2015

Esquerra puja als quatre consells comarcals de l'Ebre i guanya al consell del Montsià



TORTOSA (Baix Ebre).- Els resultats de la jornada electoral d’aquest passat diumenge destaquen una pujada clara d’ERC al conjunt de les quatre comarques. De fet, al Montsià, ERC és primera força, tot i empatar en nombre de consellers amb CiU. Al Baix Ebre, la Terra Alta i la Ribera d’Ebre, Esquerra obté la segona posició en tots els casos, després d’augmentar el nombre de consellers.

En concret, al Baix Ebre CiU té 10 consellers, un menys que fa quatre anys. ERC es manté com a segona força però augmenta el nombre de consellers fins a 8, dos més que fa quatre anys. El PSC, sota el paraigua de Candidatura de Progrés, perd un conseller i es queda amb 5 representants al consell del Baix Ebre. En aquest cas, Iniciativa recupera el conseller que va perdre en les passades eleccions municipals i el PP es queda com a cinquena força amb 1 conseller, 1 menys que fa quatre anys.

Pel que fa a la comarca del Montsià, ERC se situa com a primera força empatant a 9 consellers amb CiU que passa a ser segona força. Els socialistes un conseller, passen de 6 a 5, i baixen fins a la tercera posició. El PP passa dels 3 consellers de l’any 2011 a l’1 d’aquest diumenge i ICV manté el conseller que tenia.

En el cas de la Ribera d’Ebre, CiU guanya però perd la majoria absoluta passant dels 10 als 9 consellers. En canvi, puja amb força ERC que dobla resultats i passa de 4 a 8 consellers, i es converteix en segona força. La Candidatura de Progrés dels socialistes baixa fins a la tercera posició després de perdre 4 consellers, passant de 5 a 1. En canvi, els independents de la FIC entren al Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre amb 1 conseller.

Per últim, pel que fa a la Terra Alta, Convergència manté l’hegemonia amb 9 regidors igual que fa quatre anys. Canvien posicions ERC i els socialistes. ERC passa a ser segona força en obtenir 5 consellers, 3 més que fa quatre anys, mentre que els socialistes passen dels 5 consellers del 2011 a 1 conseller. El PP manté el conseller que ja tenia a la Terra Alta i la FIC perd els dos consellers que va obtenir fa quatre anys. Una altra de les novetats d’aquests eleccions al consell de la Terra Alta és l’entrada d’Iniciativa, Cent per Cent per Batea i Altres agrupacions d’electors de la comarca amb 1 conseller cadascun. /Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta