26 de maig del 2015

Jordan aposta per un govern entre ERC, Movem Tortosa i el PSC perquè la ciutadania ha votat canvi


TORTOSA (Baix Ebre).- El candidat de Movem Tortosa, Jordi Jordan, ha apostat clarament aquest dimarts per la formació d’un govern de progrés a la capital del Baix Ebre, al costat d’Esquerra i del PSC. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Jordan ha recordat que tant Movem Tortosa com Esquerra han aconseguit quatre regidors, i que només els separen 65 vots dels republicans. En aquest punt, el candidat de Movem ha afirmat que la reedició del pacte del 2007, entre CiU i ERC, no seria gens positiu per al municipi, i que la ciutadania ha expressat un “desig de canvi”. De fet, Jordan ha assenyalat que hi ha 7.000 vots de forces progressistes, mentre que les forces conservadores de Tortosa han recollit uns 5.000 vots. Per tant, segons Jordan, la majoria de vots s’han concentrat en les forces que també defensaven un canvi en les formes de governar.

Durant la mateixa entrevista, Jordan ha confirmat que dilluns es va produir una primera trobada amb el candidat d’Esquerra, Josep Felip Monclús, i el cap de llista del PSC, Enric Roig, en una cafeteria del nucli antic. Va ser en sortir d’una tertúlia de Ràdio Tortosa, en què també havien participat Meritxell Roigé, de CiU, i Xavier Dalmau, del PP. Segons Jordan, va ser una trobada casual, però ha admès que van començar a analitzar els resultats electorals. De fet, ha reiterat que durant aquesta trobada els va dir que la seua preferència és formar part d’un govern de progrés i arribar a un acord, “amb un projecte bo i un programa concret per al municipi”.

D’altra banda, Jordan ha afegit que el PSC s’equivocaria si donés el seu suport a un govern amb CiU, tenint en compte que Roig no ho ha descartat durant la campanya. De la mateixa manera, el candidat de Movem Tortosa ha insistit que les opcions de fer un govern de progrés depenen de l’entesa amb Esquerra, a qui abans de les eleccions va oferir la possibilitat de fer una candidatura unitària com la que aquest 24M ha aconseguit la majoria absoluta a Amposta. Jordan ha insistit que Tortosa necessita un canvi de govern, i ha recordat quan Bel va insultar els membres de l’oposició al ple, i per tant també al candidat d’Esquerra, acusant-los de tenir “pobresa intel·lectual”.

Segons Jordan, Bel ha rebut un càstig tan important, perdent més de 2.000 vots, a causa de la seua mala gestió i per la “prepotència” amb què ha governat, però també per la situació del partit a Catalunya, amb Convergència afectada per diversos casos de corrupció. Finalment, Jordan ha celebrat que la CUP haja entrat al consistori, prenent el regidor que abans tenia Plataforma per Catalunya. En canvi, ha lamentat que s’hagin perdut els 500 vots que ha rebut Som Tortosa, després que el cercle tortosí de Podem rebutgés formar part de la plataforma de Movem Tortosa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta