3 de juny del 2015

Salut investiga la infecció vírica o alimentària de 43 alumnes de Tortosa, Vilobí d'Onyar i Sitges en una casa de colònies de Poble Nou


POBLE NOU (Montsià).- Un total de 43 alumnes de sisè de primària d'escoles de Vilobí d'Onyar (Selva), Sitges (Garraf) i Tortosa han patit una lleu infecció alimentària aquesta matinada, a la casa de colònies de Poble Nou del Delta, al terme municipal d'Amposta. Segons ha informat el Departament de Salut, el quadre clínic, que ha estat lleu i no ha precisat cap trasllat hospitalari, ha comportat nàusees, vòmits i diarrees de possible origen víric, segons els serveis sanitaris del CAP de Sant Carles de la Ràpita (Montsià) i unitats del SEM que s'han desplaçat fins a l'alberg i han atès als alumnes.

Salut ha iniciat una investigació per determinar la causa, si és vírica, o l'origen de la possible toxoinfecció alimentària. Els joves, que passaven uns dies a la casa de colònies de Poble Nou del Delta de viatge de final de curs, han començat a trobar-se malament la passada matinada, amb nàusees, vòmits, diarrees. Després d'avisar als serveis d'assistència mèdica, s'ha apuntat a la possibilitat que la causa del brot pugui ser d'origen víric, malgrat que no es descarta que l'origen hagi estat alimentari. Per aquesta raó, el servei d'epidemiologia de la Regió Sanitària de les Terres de l'Ebre també ha iniciat la fase de recerca de l'origen de la possible toxoinfecció, a través de la recollida dels aliments i de la femta, que seran sotmesos als anàlisis microbiològics i virològics pertinents.

El Departament de Salut ha assegurat que cap dels joves han precisat de trasllat hospitalari i, en el cas, de la vintena d'alumnes de l'escola del Temple de Tortosa afectats pel brot ja estan a casa. De fet, els alumnes havien de tornar aquesta tarda però han avançat la tornada. Pel que fa als alumnes de Vilobí d'Onyar i de Sitges, partiran cap a casa tan aviat com els serveis sanitaris ho aconsellin./ Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta