21 de juliol del 2015

L'Estat recorre de nou un acord de ple per declarar Tortosa 'territori català lliure'



TORTOSA (Baix Ebre).- El Govern de l'Estat ha interposat un recurs d'apel·lació, a través de l'Advocacia de l'Estat, contra la resolució del Jutjat Contenciós Administratiu I de Tarragona que l'1 de febrer de 2013 va declarar la inadmissió del recurs presentat prèviament per la Subdelegació del Govern de l'Estat a Tarragona contra l'acord del Ple de l'Ajuntament de Tortosa de 17 de setembre de 2012 en què es declarava Tortosa com a territori català lliure. En concret, la moció demanava que el Parlament voti una declaració "unilateral" de sobirania nacional de Catalunya i que, si s'escau, es convoqui un referèndum sobre la independència. També recollia que l’Ajuntament de Tortosa donaria suport en les diferents accions que realitzés l’Assemblea Nacional Catalana per a la llibertat de Catalunya, i demanava que el Parlament acordés, amb caràcter immediat, les mesures i accions que cregui convenient per ordenar la transició fins a la constitució formal de l'estat català.

El recurs, que ha estat comunicat en les últimes hores a l'Ajuntament de Tortosa, ha estat durament criticat per part de l'alcalde, Ferran Bel, qui considera "absolutament incomprensible" que el Govern de l'Estat plantegi un recurs dos anys després i a pocs mesos d'unes eleccions, en una decisió que constata "el tarannà frontista del Govern del PP".

De la seva banda, el portaveu municipal d'ERC, Josep Monclús, en la seva condició de proposant de la moció objecte del recurs, ha recordat que la moció va ser presentada amb la voluntat de reivindicar la sobirania de Catalunya des dels municipis, com van fer altres ens locals del país. Per Monclús, l'actitud de l'Estat és "una manca de respecte a la voluntat expressada pels representants democràtics de la ciutat de Tortosa, i demostra de nou la necessitat imperiosa de construir un país lliure". / Via Canal 21 Ebre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta