21 de juliol del 2015

Pallarès assegura que el finançament contra la mosca negra està garantit, al marge del pressupost del COPATE

 

TORTOSA (Baix Ebre).- El delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, ha assegurat que la lluita contra la mosca negra i el mosquit és una prioritat per la Generalitat i que el finançament dels tractaments està garantit. Pallarès ha negat així les informacions que han aparegut els darrers dies i que alertaven que el Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE) havia rebut menys recursos que altres anys per fer els tractaments i que aquests ja estaven esgotats. Pallarès ha remarcat que el nombre de tractaments varia cada any en funció de les condicions climàtiques i que si cal fer més tractaments i falten diners es demanaran. Ara bé, ha explicat que a hores d’ara s’està estudiant si el COPATE pel tipus d’organisme que és pot estar exempt d’IVA i, per tant, es pot deduir i destinar els diners a tractaments, o bé cal fer una nova aportació de la Generalitat.

D’altra banda, Pallarès ha avançat que en menys de quinze dies començaran les obres per soterrar la línia elèctrica del Trabucador a les Salines. Quant al futur edifici de les Delegacions que s’ha de construir al carrer Montcada, Pallarès ha avançat que l’inici de les obres és imminent. Pel que fa al Pla Estratègic de les Terres de l’Ebre, el proper 4 d’agost el secretari d’Empresa i Competitivitat, Pere Torres, es reunirà novament amb el Consell Econòmic i Social per encreuar el pla territorial amb el Pla Estratègic de Catalunya i avançar en les línies a seguir pel futur de l’Ebre.

Pallarès també ha anunciat que s’han aprovat 70 plans d’ocupació per a major de 45 anys i sense cap tipus de prestació a les Terres de l’Ebre, i que divendres els pagesos podrien cobrar els ajuts agroambientals. En l’àmbit sanitari, l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa comptarà amb una unitat de fibromialgia./ Via Canal 21 Ebre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta