27 de setembre del 2015

El Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre registren una participació del 35,56% fins a la una del migdia


TORTOSA (Baix Ebre).- Les eleccions d'aquest 27-S han registrat, com en les altres demarcacions, una major participació a les comarques de Tarragona i l'Ebre. Fins a la una del migdia ja havien votat el 35,56% dels censats, fet que suposa un increment de més del 6% respecte les eleccions del 2012. La comarca on ha crescut més la participació durant el matí ha estat el Priorat, amb un augment de més del 12%, i la que menys, el Tarragonès amb poc més del 5%.El cens de votants a la demarcació suma 561.918 persones, de les quals 547.291 resideixen actualment a Catalunya, mentre que els que viuen a l'estranger són 14.627.

La participació a les eleccions del 27-S s'ha incrementat a tot el territori català. La xifra global a Catalunya fins a la una del migdia ha estat del 35,09%, un 5,7% més que en els comicis del 2012. La consellera de Governació i Relacions Institucionals de la Generalitat, Meritxell Borràs, ha donat aquestes dades en roda de premsa on ha indicat també que la demarcació que més votants ha registrat és Girona amb un 38,42% del cens, i Lleida, la que menys, amb un 33,81%. A la demarcació de Barcelona, un 34,72% dels censats havien exercit el seu dret a vot, i a la de Tarragona, un 35,56%. Se sabran noves dades de participació a partir de les sis de la tarda, dues hores abans que tanquin els col·legis.

Tot apunta que es batrà un nou rècord de participació en unes eleccions catalanes, després que fa 3 anys es va arribar al 69% del cens. En aquella ocasió i fins a la una de migdia, havien votat el 29,43% dels ciutadans i ciutadanes amb dret a vot, més d'un 5% més que al 2012 i un 10% més que al 2010 (24,17%). Segons ha apuntat la consellera, no s'han registrat incidències destacables, tot i que s'han detectat cues en forces col·legis electorals en moments puntuals. Alguns pronostiquen que es repetiran les cues a la tarda, especialment de la ciutat de Barcelona de persones que han estat el cap de setmana fora aprofitant el pont de La Mercè. Fins a la una havien votat a la capital catalana el 32,86% dels censats, mentre que al 2012 va ser del 28,9%. / Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta