27 de setembre del 2015

Els candidats del Camp i l'Ebre fan una crida a la participació per la trascendència del 27-S


TORTOSA (Baix Ebre).- Els candidats per la demarcació de Tarragona fan una crida a la participació davant la transcendència de les eleccions al Parlament d'aquest diumenge i es mostren confiats que podran mantenir i, fins i tot, millorar resultats. Ara per ara, les anècdotes de la jornada les protagonitzen dos dels caps de llista. El de Junts pel Sí, Germà Bel, no ha votat al col·legi electoral de les Cases d'Alcanar perquè, fa uns dies, ja ho va fer per correu, mentre que el de Catalunya Sí que es Pot, Gerard Bargalló, de moment no ha pogut votar a Reus per un problema amb el cens. Castillo (PSC), Fernández (PP) i Solé (Unió) han votat a Tarragona, Alonso (C's) al Vendrell i Saladié (CUP) ho ha fet a Vandellòs.

Un dels que espera estrenar-se al Parlament és el cap de llista del PSC, Carles Castillo, que ha estat el més matiner en votar. Ho ha fet poc abans de les 10 del matí a l'escola Pau Delclòs de la ciutat de Tarragona, acompanyat de la seva dona i els seus fills, des d'on ha demanat a la ciutadania que vagi a les urnes. "Tinc la sensació que la participació pujarà, perquè la gent és conscient que són unes eleccions molt importants, tot i que no són plebiscitàries, i anirà en massa a votar, tant d'un costat com de l'altre", ha apuntat. Castillo ha indicat que el seu objectiu és mantenir els tres diputats socialistes, però ha admès que quedar-se amb només un o dos representants "no seria un fracàs".

Puntualment, a dos quarts d'onze del matí, i sota un intens ruixat, ha arribat al seu col·legi electoral el candidat del PP per Tarragona, Alejandro Fernández. El cap de llista ha exercit el dret a vot a l'escola Marcel·lí Domingo del seu barri, Sant Pere i Sant Pau, acompanyat d'altres membres del partit. Fernández, després d'haver votat, ha fet broma amb el temps i ha dit que "avui s'ha aixecat un dia dolentot, però estem absolutament convençuts que si tothom surt a votar de manera massiva demà serà un dia esplendorós". Així, ha expressat que la pluja "no ha de ser un obstacle per la gent per votar, per exercir la seva llibertat, la convivència i els valors que ens uneixen". "Que ningú no ens pugui retreure en el futur no haver estat a l'alçada de les circumstàncies quan tocava, que era avui", ha insistit, perquè "estem vivint un moment molt important a la història de Catalunya i a la història d'Espanya".

El cap de llista de Ciutadans per Tarragona, Matías Alonso, ha votat poc abans de les 11 del matí al Centre Cultural Andalús García Lorca del Vendrell. "Avui és un dia de festa i un gran dia per la democràcia perquè fa temps que esperàvem aquestes eleccions autonòmiques", ha manifestat a peu d'urna. Alonso ha constatat que les d'aquest diumenge són "les eleccions autonòmiques més importants des que es va restablir la democràcia a Catalunya" i ha desitjat que la jornada transcorri "en pau, llibertat i sense incidents". Alonso ha cridat a votar per decidir el futur immediat de Catalunya i aconseguir que, dilluns, "es recuperi el ritme de treball a totes les institucions de la Generalitat". El candidat de C's, actualment l'únic diputat de la formació per Tarragona, s'ha mostrat convençut que obtindran "un gran resultat", amb dos o tres diputats.

La cap de llista d'Unió per Tarragona, Anna Solé, ha votat a dos quarts de dotze al Centre Cívic de Llevant, recolzada d'altres candidats de la seva llista i membres del partit. A més, ha aprofitat per celebrar que és "la primera vegada des de la Segona República que Unió s'ha presentat en unes eleccions en solitari". Així mateix, ha manifestat que "és un dia molt important, en què estic segura que els catalans i catalanes compliran amb el seu deure democràtic" i els ha animat a la participació. "Nosaltres estem pel seny i serem el que vulgui el poble de Catalunya amb la seva votació avui", ha declarat Solé. Finalment, ha mostrat convenciment perquè la seva formació arribi al Parlament amb grup propi "per tenir veu en un moment en què el diàleg hi haurà de ser sí o sí per resoldre aquesta situació a què hem arribat".

El candidat de la CUP per Tarragona, Sergi Saladié, ha votat al col·legi electoral del nucli de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, al Baix Camp. Ha arribat puntualment a dos quarts de dotze, sol, i ha coincidit en el moment de la votació amb membres de la seva família que han aprofitat per fotografiar el moment. Saladié ha animat als "indecisos" a participar en la jornada electoral convençut que "com més gent vagi a votar més gent ho farà en favor de la independència que és el que esperem assolit tant amb vots com amb escons", ha dit. El candidat de la CUP s'ha mostrat confiat que aconseguiran representació a la demarcació, com a mínim, amb un escó. "Espero no anar-hi sol -al Parlament", ha assegurat.

Bel vota per correu i Bargalló es queda sense votar, de moment

Per la seva banda, el cap de llista de Junts pel Sí, Germà Bel, ha optat per exercir el dret a vot per correu i no ha anat a votar al col·legi electoral de les Cases d'Alcanar. El número 6 de la candidatura tarragonina, Lluís Salvadó, ha cridat a la participació en unes eleccions "que només podrem celebrar una vegada a la vida" i ha desitjat que la llista unitària pugui sumar més del 50% dels vots. Salvadó, que ha votat a l'Església Nova de la Ràpita, ha demanat que "tots els demòcrates d'arreu acceptin els resultats".

Finalment, el cap de llista de Catalunya Sí que es Pot, Gerard Bargalló, havia de votar a l'Institut Salvador Vilaseca de Reus a dos quarts de dotze del migdia, però no ha comparegut a l'hora prevista, segons fonts del partit, per problemes amb el cens electoral que li impedien poder votar. Aquestes mateixes fonts han indicat que, si el candidat pot resoldre l'incident, exercirà el dret a vot durant la tarda.

L'augment dels vots per correu augura una elevada participació

Un total de 547.291 ciutadans del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre estan cridats a les urnes aquest diumenge. Malgrat que la jornada electoral ha començat passada per aigua en diversos punts de la Costa Daurada, un degoteig de ciutadans s'ha anat apropant des de primera hora del matí a algun dels 373 col·legis electorals -amb 1.002 meses habilitades-, en un ambient de plena normalitat. Cal tenir en compte que 10.615 persones han votat per correu, 3.000 més que en els comicis de fa tres anys. Els ciutadans de la demarcació escullen aquest diumenge 18 diputats d'entre un total de 10 candidatures. En els comicis de fa tres anys, CiU va obtenir set diputats; tant ERC, com el PP i el PSC en van aconseguir tres, i C's i ICV-EUiA en van obtenir un cadascun. / Via ACN / Imatge Junts pel Sí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta