5 d’octubre del 2015

El Consell Econòmic i Social de l'Ebre evidencia les discrepàncies sobre la construcció de l’autovia A7



TORTOSA (Baix Ebre).- La reunió del Consell Econòmic i Social de les Terres de l’Ebre que s’ha celebrat aquest dilluns ha fet aflorar les discrepàncies sobre la construcció de l’autovia A7. El Consell s’ha adherit a la moció dels alcaldes de la N-340 que reclama mesures per acabar amb la sinistralitat en aquesta via, però ho ha fet amb el vot en contra dels sindicats. El punt discordant ha tornat a ser l’autovia A7. I és que els sindicats UGT, CCOO, la USOC i Unió de Pagesos se sumen a les federacions de veïns de Tortosa i Amposta exigint la gratuïtat de l’autopista AP-7 i la no renovació de la concessió, enlloc de construir l’A7.

Els sindicats també han sortit molestos de la reunió per la representació que tenen els agents socioeconòmics en el si del Consell. De fet, han tornat a insistir que cal modificar la composició del Consell Econòmic i Social perquè no hi hagi representada l’administració, seguint el model del Consell de Catalunya.

El president del Consell Econòmic i Social a les Terres de l’Ebre, Josep Maria Franquet, ha negat que l’administració de la Generalitat sigui majoritària al Consell tot i que ha obert les portes a estudiar una reformulació de l’ens un cop passin les eleccions estatals. El director de l'Idece, Joan Martín Masdéu, també rebutjat que es generés aquesta polèmica sobre l’A7 al Consell Econòmic i Social.

A la reunió del Consell Econòmic i Social de les Terres de l’Ebre també s’ha presentat oficialment el Pla Estratègic i s’ha celebrat la taula de competitivitat de seguiment on la Generalitat ha exposat també aquells actuacions que considera més oportunes. Aquestes taules continuaran amb la presentació específica de quatre línies més sobre ocupació, desenvolupament territorial, cohesió social i governabilitat. Així les coses, Franquet ha assegurat que ja es pot convocar el Consell Promotor que ha de contrastar el pla amb les propostes de la Generalitat, modificar-lo i donar-li el vistiplau, un fet que els sindicats també havien posat en qüestió. El Consell Promotor del Pla Estratègic estaria format per 11 representants de les entitats socials i 4 de l’administració. / Via Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta