16 de novembre del 2015

La Generalitat anuncia que al gener rebaixarà les tarifes dels trens de les Terres de l'Ebre



TORTOSA (Baix Ebre).- La Generalitat té previst rebaixar les tarifes de les línies ferroviàries de les Terres de l’Ebre, segons ha confirmat el secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, a l'Agència Catalana de Notícies. La revisió es farà l’1 de gener, quan està programat el canvi de tarifes, i Font ha dit que ha de servir per “equiparar el cost del viatge amb el servei actual en temps i qualitat”. Aquesta és una de les peticions principals que la plataforma Trens Dignes reclama des de fa temps, a més de la revisió de la freqüència de trens, sobretot a última hora de la tarda a la línia R-16 i a la franja del matí a l’R-15.

En concret, viatjar en tren des de l'estació de la capital del Baix Ebre fins a la capital catalana costa un total de 15,35 euros, quan fins el 31 de desembre del 2013 el preu era de 14,30 euros. La pujada que es va aplicar al gener del 2014, per tant, va ser d'un euro amb cinc cèntims. Això també vol dir que l'anada i tornada a Barcelona en tren costa més de 30 euros, ja que els usuaris de Renfe de la línia R16 de Rodalies, pel fet de ser una línia transferida a Catalunya, no tenen els descomptes que sí que s'apliquen a les estacions de l'altra banda del riu Sénia. A més, tampoc no hi ha descomptes del 40% per als menors de 13 anys.

Per Font, la rebaixa de tarifes vindria per “donar una equitat amb el servei que estem donant en aquests moments” a les Terres de l’Ebre. La revisió de preus és una de les demandes de la plataforma Trens Dignes, com ja es va aconseguir amb el transport col·lectiu per carretera.

D'altra banda, aquest dilluns comencen a circular dos trens remodelats de la sèrie 447 a la R16, que han de substituir els trens actuals, de la sèrie 470. Quant al canvi de trens, Font ha recordat que el canvi de combois era un dels “compromisos clars” per millorar el servei ferroviari amb el Camp de Tarragona i, sobretot, amb les Terres de l’Ebre. Calia “fer-los més còmodes als usuaris i adaptar-los a usuaris amb mobilitat reduïda”, ha apuntat el secretari d’Infraestructures i Mobilitat. En la renovació de 18 combois, s’hi han invertit uns 2,5 milions. Es calcula que, entre novembre de 2015 fins a l’estiu del 2016, s’haurà fet ja tota la renovació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta