25 d’abril del 2009

Ensorrament al nucli antic de Tortosa

Un edifici deshabitat del nucli antic de Tortosa s'ha ensorrat aquest matí, sense provocar ferits. Segons ha informat el canal 3/24, els fets han passat a quarts de set del matí, en un edifici del carrer Sant Antoni, al barri del Rastre. L'immoble estava deshabitat i feia mesos que presentava un estat de greu degradació. L'esfondrament, però, també s'ha endut la paret mitgera de l'edifici del costat, que també estava en pèssimes condicions, però on hi vivien de forma clandestina algunes persones que han hagut de sortir corrents. Afortunadament, aquests veïns han sortit il·lesos del sinistre. Per la seua banda, la policia local ha tallat els accessos a la zona davant el risc que la resta de l'edifici acabe caient. L'Ajuntament de Tortosa ha difòs la següent nota de premsa:
Una casa ubicada al número 6 del carrer de Sant Antoni, al nucli antic de Tortosa, s'ha ensorrat aquesta passada matinada sense provocar ferits. A l'edifici sinistrat, de tres pisos, no hi vivia ningú i estava tapiat. L'ensorrament ha afectat l'immoble veí, el número 4 del mateix carrer, i ha obligat a desallotjar les deu persones que hi estaven allotjades. L'Ajuntament ha buscat allotjament temporal per a tres d'aquestes persones, mentre que la resta han optat per anar a cases d'amics i familiars. L'alcalde, Ferran Bel, i la regidora d'Urbanisme, Meritxell Roigé, acompanyats dels tècnics municipals han visitat la zona afectada a primera hora del matí . A l'espera de l'informe tècnic, l'alcalde ha avançat que l'estat en què han quedat els dos immobles fa preveure el seu enderroc complet. De moment, operaris de l'Ajuntament han tapiat els accessos per evitar que ningú hi pugui entrar, mentre s'intenta localitzar els propietaris de les cases.


Tot seguit, també teniu el vídeo de la notícia emesa per Televisió de Catalunya:


Foto: TV3

8 comentaris:

  1. Quan l'ajuntament comenta, segons el periodista de TV3 que la mesura de demanar cedula d'habitabilitat a qui es vol empadronar és una mesura per evitar que això, o fets més greus, torne a passar... a mi em sembla que no sap ben bé com sortir-se'n. En tot cas es dificulta l'empadronament, però en cap cas s'evita que propietaris sense escrúpols deixin degradar els seus habitatges o fins i tot els lloguin il·legalment a gent necessitada de vivenda i amb pocs ingressos.
    Segur que es pot fer més: perseguir judicialment qui lloga immobles sense cèdula, qui no manté en condicions els immobles i posa en perill la ciutadania. LA cosa és prou seriosa per posar-se a treballar i deixar de banda mesures populistes i xenòfobes.

    ResponElimina
  2. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  3. Estic totalment d'acord en Josep.

    El nostre alcalde surt dia rera dia a vanagloriar-se de que el padró s'ha reduït en 2000 persones, cosa que no penso discutir.

    Però al carrer hi ha la mateixa gent que abans o més, i les 2000 persones que no estan al padró, estan a Tortosa sense empadronar-se, i per a mostra el que va passar dissabte.

    Sort en tenim de que no va passar una desgracia.

    Però el que es evident es que el nostre alcalde fa la feina de cara a la galeria però no fa la feina ben feta, una casa ensorrada en deus persones a dintre vol dir que alguna cosa no s'esta fent bé.

    Repeteixo, sort en tenim de no haver de parlar d'un fet tràgic i solament d'un accident.

    ResponElimina
  4. "una casa ensorrada en deus persones a dintre"

    "L'immoble estava deshabitat"

    Ja em perdonaràs però em crec al 3/24 i a La Marfanta

    I parlant d'encletxes, no cal aprofitar qualsevol badall per a fotre canya, que de motius en sobren

    ResponElimina
  5. Aquesta casa és la imatge de la Tortosa actual: ensorrada, obsoleta, víctima de la seva pròpia deixadesa.... Lamentable.

    ResponElimina
  6. "Que más mata esperar el bien que tarda que padecer el mal que ya se tiene.(Lope de Vega).

    Vergonya és el que sento quan veig aquestes cases. De qui són? Com s'han deixat perdre?

    ResponElimina
  7. Al nucli antic , ja el que li queda irremissiblement es ensorrarse. No soc jo que per gust faci aquesta afirmació. El pas del temps i la degradacio ha estat mes que evident. El que si voldria afegir , es que no per que s’ensorri, hem de menysprear els elements arquitectonics de valor que el conformen. Aqui hi ha una labor titanica de rehabilitació que ha de èsser molt corosa i respectuosa del patrimoni. S’ha de èsser molt fí a l’hora de rehabilitar o construir de cap i de nou un barri que de ben segur te elements arquitectonics de alt valor per incorporar...Senzillament el seus. Es per aixó que m’indigna que hagi gent que confon lo vell amb lo antic....

    ResponElimina
  8. Pos zi, amic McCalan, lo dit: una ruïna....

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta