5 de juny del 2009

L'IES Joaquim Bau s'ofereix a fer hores extra sense cobrar, a canvi de rebre els 27 alumnes sense plaça

El claustre de professors de l'IES Joaquim Bau de Tortosa va fer arribar ahir a la directora dels serveis territorials d'Educació a les Terres de l'Ebre, Marian Rojas, una proposta per reconduir la situació per la denegació d'una nova línia de primer d'ESO per al centre. L'oberta dels professors passa per i assumir «amb cost zero» per a l'administració els 27 alumnes que s'han quedat sense plaça al Joaquim Bau, amb l'objectiu que l'excés de preinscripció no siga transferit a l'IES de l'Ebre, l'altre institut públic de Tortosa, que és on Educació ha decidit autoritzar el nou grup d'ESO. Per la seua banda, Educació reitera que el conflicte per la nova línia és un tema tancat, i que no entén la insistència del centre. Tot seguit podeu llegir la carta íntegra del clautre de professors:


Senyora,

Havent-nos trobat amb una situació bloquejada davant la decisió de la directora d’atorgar la línia a l’IES de l’Ebre i de no atendre les possibles solucions proposades per la comunitat educativa; seguint amb la convicció i la voluntat d’atendre la intenció de les 27 famílies d’apostar pel projecte de l’IES J. Bau, no trobant cap altra sortida que pugui conjuminar ambdues premisses, oferim a l’administració una sortida amb cost zero.
Aquesta passaria per cobrir amb horari extra sense retribució per professorat voluntari del claustre les hores necessàries per a la escolarització d’aquesta línia. Amb això l’altre centre continuaria mantenint la línia concedida i es respectaria la decisió de les famílies sense repercussió econòmica per al Departament d’Educació de la Generalitat.
Sol·licitem una ràpida resposta a aquesta proposta.

Atentament,
Joan Serra Benedicto
Director

Tortosa, 3 de juny de 2009



Més informació a El Punt:
-
Els professors del Bau proposen fer hores extres sense cobrar per assumir els alumnes sense plaça

19 comentaris:

  1. Bé, davant d'esta proposta a l'administració ja no li queden excuses per a otorgar les dos línees.
    L'equip de professors de l'IES Bau, està demostrant amb esta decisió, que la seua prioritat principal són los alumnes i la seua professionalitat és indiscutible.
    Un deu per al professorat del Bau!

    ResponElimina
  2. Ostres, la variable monetària és nova al puzzle. Això cada vegada es torna més interessant, quin morbo !

    ResponElimina
  3. volies dir morbo, o morro?.
    Ves per on, ara tothom s'ha tornat altruista, quan resulta que si van a visitar un museu a BCN mai arriben un quart després de l'hora que sacaven les classes.
    Fotem el crit al cel quant es parla d'allargar i escurçar el curs respectivament i es munta un cacau de "cuidao" i ara no se sap ben be per quin motiu farem hores extres sense cobrar.....MIAUUUUU.
    A mes, voleu dir que tractant-se d'una administració publica es tant fàcil tot això?.
    Perquè no feu repassos particulars sense cobrar?

    ResponElimina
  4. Cucafera,
    pareix que li sàpigue mal haver-se quedat sense excuses per a negar la segona línea.
    Diu que no sap ben bé perquè ho fan. Tranquil, jo li diré: Pel bé dels alumnes. No com altres que tan sols defensen una altra funcionaria pública que pareix que el menys que li preocupa és l'educació, sinò que tan sols està preocupada, com vostè, per quedar erre que erre i per fer política a costa de la nostra joventut.

    ResponElimina
  5. Repeteixo, ara ja no hi han excuses. Senyora Rojas: Segona línea, ja! Tots hi sortirem guanyant, l'Ebre i el Bau.

    ResponElimina
  6. A veure Menasanch, t'has canviat la foto (cosa que aplaudeixo) però veig que es l'únic que has canviat, continues, com sempre, fent monòlegs "interroptus". Vas a pinyó fixe.
    L'explicació que m'has donat del perquè estan disposats a fer hores extres sense cobrar, m'ha deixat bocabadat, garratibat i esmaperdut: "ho fan pel bé dels alumnes", clar com tu tens un contacte tan estret amb tot els professors i per experiència pròpia de mare afectada, per això ho saps tan be.

    I com amb tu, sembla ser que nomes es pot parlar amb clau d'humor, et diré que, malgrat haver estudiar a l'Escola del Treball, fuster no ho soc, per tant ja em pots dir de tu.

    ResponElimina
  7. Només és una mesura de cara a la galeria.

    L'equip directiu i el professorat SABEN que no es pot fer, per que incumpleix la normativa de matriculació, ja que les vacants estan a l'EBRE.

    Per cert, la mateixa administració que va determinar que el grup anes a l'EBRE, és la mateixa que va determinar que els IES fossim 5-3 linies.

    Abans era mesura justa ( la de 5-3) i ara és una mesura injusta(la 5-4)?

    Per cert, Cucafera quantes veritats dius.

    ResponElimina
  8. Reconec que el titular d'aquesta informació em deixa desconcertada.

    Em fa pensar que al darrera d'aquest afer hi ha moltes coses que no s'han explicat.

    Gustau, estaria bé que fessis un treball d'investigació i trobessis la veritable causa d'aquest oferiment desesperat.

    Francesc, veig que ets part implicada (dius "que els IES fossim 5-3") i que formes part de l'IES de l'EBRE. Potser tu, deixant les falsetats de banda, ens podries explicar quins perills no explicats suposa l'obrir la línia a un centre o a l'altre.

    ResponElimina
  9. Yuca

    Crec que les explicacions per donar són del BAU.Jo no tinc les respostes, me les imagino però, és una opnió personal meua, que no puc corroborar.

    El meu escrit del nombre de linies, és per que és sempre la administració qui determina el nombre de linies, ara, en el passat i en el futur. utlitzant unes dades que nosaltres no disposem.

    La delegació ha explicat els motius, hi ha gent que esta a favor i gent que esta en contra, com en qualsevol decisió.

    Ara me critiques per que estic a favor ( i per aixo tinc de ser de L?ebre), és la meua opinió tant valida com la teua, i més a més, veig una aposta de futur per potenciar ESO i els batxillerats en els dos INSTITUTS d'ENSENYAMENT OBLIGATORI( opino si em deixes)


    Tan be tinc que dir, que sempre han sobrat les desquilificacions i els arguments personals, de tots.

    ResponElimina
  10. Ficats a investigar, no estaria mal que Gustau investigues el perque de la decisió de la delegació i el perque no es vol anar a L'EBRE,no?

    ResponElimina
  11. Francesc, dedueixo que pertanys a la comunitat educativa de l'Ebre perquè en el teu escrit anterior utilitzes la primera persona en plural de l'indicatiu del ver "ser".

    Jo no soc ningú per coartar la llibertat d'expressió de ningú, ni res més lluny de la meva intenció.

    Només vull que es diguin les coses clares, i crec, sincerament, que en aquest sentit els de la vostra comunitat us heu equivocat. Només veig que esteu molt contents perquè una decisió us afavoreix i no repareu en atacar l'altre centre. Crec que aquesta lluita ve de molt enrere. Per un centre han anat passant diferents directors i per l'altre segueixen amb el mateix i la "guerra" continua.

    Potser seria bo ningú s'apoltronés en la seva butaca.

    I, per si de cas no recordes la meva intervenció anterior, reitero la meva perplexitat davant l'oferiment del Bau de fer hores extres a cost zero.

    ResponElimina
  12. Volia dir morbo, perquè cada vegada la cosa es posa + interessant. No vull jutjar a ningú perquè tinc amics i coneguts als dos centres. El que si em desconcerta és que funcionaris públics facen hores extres sense cobrar, es lo súmmum, mai s'ha vist això, sentaria un precedent positiu.

    ResponElimina
  13. Yuca

    Tambe podria ser del BAU,no?

    O et penses que tots al BAU pensen igual?( suposo que igual que a L'EBRE)

    el fossim, es fossin tercera persona plurals ( ELS IES).

    I et torno a dir, que saben que no es pot fer. Només és una mesura de cara a la galeria.

    ResponElimina
  14. Yuca

    Potser tingues rao, que el problema sigui una "guerra" entre els dos equips directius dels centres i que vingui de lluny, i també es cert que els atacs són des de les dues bandes.

    Respecte a les linies només volia dir que ha estat sempre l'administració qui determinat el nombre de linies en un i altre centre, com ara, no?

    ResponElimina
  15. La tota poderosa administració que està per damunt del bé i del mal, és la que decideix.
    La oligarquia dels partits polítics portarà està societat a la bancarrota.

    ResponElimina
  16. No hi ha res mes a dir pel que es veu, a cop de dictadura farem i desfarem i el mes gros, pareix que ni a cost 0 s'ha de deixar elegir els alumnes. Visca la Rojas!

    Al meu parer vergonyós.

    ResponElimina
  17. Esborrona com s'utilitzen expressions com "dictadura", "estalinista" etc. per nimietats aixi. Amb l'edat s'apren a superar les frustracions, és llei de vida. I si t'enfrontes amb els "jefes" normalment surts escaldat, a la pública i a la privada.

    ResponElimina
  18. Si l'administració va favor nostre (exemple derogació transvassament) visca l'administració.

    Si ens diu que no, es una dictadura.(com ara).

    A veure si vos aclariu.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta