13 de març del 2010

Tortosa importa la Passió de Vilalba per enriquir la Setmana Santa

Una conferència a càrrec de l'historiador Hilari Muñoz sobre els 650 anys de la confraria de Sant Antoni dels Pagesos va obrir ahir al vespre els actes de la Setmana Santa de Tortosa. De fet, l'Ajuntament havia d'adjudicar ahir les obres de rehabilitació de l'antiga església de Sant Antoni, al carrer Montcada, que es convertirà en el centre d'interpretació de la Setmana Santa tortosina. Es tracta d'un nou equipament museístic i turístic, en què s'exposaran de manera permanent els 11 passos de les 10 confraries tortosines, i que ha d'estar operatiu abans d'un any.

«Enguany serà una Setmana Santa especial, ja que celebrem el 30è aniversari de la constitució de l'Agrupació de Confraries», ha recordat el president de l'entitat. Així, Josep Borrell ha destacat els concerts del festival internacional de música sacra, la processó de la Passió del diumenge de Rams, la processó del Silenci –que enguany canvia el recorregut per les obres al carrer Ciutat i Croera–, i l'aposta per rellançar la processó del divendres sant. Però la principal novetat de la Setmana Santa d'enguany serà la representació, per primer cop a Tortosa, de la Passió de Vilalba dels Arcs, que tindrà lloc el 20 de març, a les deu de la nit, al teatre auditori. L'alcalde, Ferran Bel, ha fet les gestions per portar la Passió a la ciutat. Tot i això, a Tortosa no es veurà la versió a l'aire lliure, sinó la que els veïns de Vilalba fan al casal quan plou.

Publicat a ElPunt.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta